söndag 31 december 2017

DERBY FEST

I går var det hockeyfest i Norrland SAIK-LULEÅ och MODO-LÖVEN. Fullsatt i Skellefteå och 6000 i Örnsköldsvik. Trots att alla fyra lagen inte är med i den absoluta toppen av respektive serie betyder de här matcherna otroligt mycket för fansen. Det är en gammal hat kärlek mellan de här lagen som gör att stämningen på läktaren och på isen blir intensiv och nästan hatisk.

Sådana här gånger betyder kvalite ingenting fansen vill bara se sina idoler vinna matchen. En del spelare klarar av att hantera sin aggressivitet på en bra nivå, andra får hjärnsläpp och låter sina känslor ta överhanden. Tyvärr för SAIK förstörde seriens bästa spelare, Jocke Lindström festen för sitt lag med en idiotisk tackling i ryggen. När han försvinner har SAIK bara ett par spelare kvar som kan åstadkomma någonting. Luleå utnyttjade sina 5-4 och 5-3 och kunde vinna matchen utan att imponera.

Allsvenska derbyt blev inte lika intensivt och hatiskt, däremot fanns spänningen in i det sista. I en jämn match hade Löven marginalerna på sin sida och gick segrande ur striden. Jag har svårt att se något av de här lagen skall knipa någon av de två första platserna.

DET ÄR SÅDANA HÄR FOLKFESTER VI VILL HA.
GÖR DERBY GRUPPER!!!

I junior VM går Sverige som tåget och ser ut som en av kandidaterna som kan slåss om guldet. Det finns både finess och grovarbetare i en bra mix. 5-4 uppställningen är inte många lag som kan matcha. När det blir cup matcher kommer numerära över och underlägen bli avgörande.

GOTT NYTT ÅR🏒🥂🥅🎉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar