fredag 12 maj 2017

KRAMPAKTIG SEGER

Det viktigaste är att vinna, men alla hade nog hoppats att spelet skulle fungera lite bättre. De stora nationerna vet att de tar sig till kvartsfinal och har lite svårt med motivationen i alla gruppspelsmatcher. Efter två vilodagar hade Sverige alla möjligheter att visa upp sig från sin bästa sida, istället blev det en nagelbitare där kvitteringen hängde i luften.

Sverige hade pucken i anfallszon de 10 första minuterna i andra perioden och kommentatorerna var lyriska det var bara effektiviteten som fattades. Att åka och byta puck i hörnen och skjuta något vinkelskott är ointressant. Det är svårt att skapa målchanser i stationärt spel alla lag är bra på att försvara sig. Att det skall vara så svårt att få in i huvudet att målen görs i spelvändningar och5-4. Tyvärr var inte Sverige bra i något av dessa moment.

Alla tycker att Sverige skall prestera bättre med alla NHL förstärkningar, det finns så mycket skicklighet. De flesta har en undanskymdroll i sina respektive lag, gedigna hockeyspelare men inget extra. Det är två forwards som sticker ut Lindholm och Nylander. På backsidan har vi ett par som får slita ont även mot sämre motstånd jag tänker på Strålman och Hedman de sköter sin uppgift med bravur. När skall övriga världsbackar kliva fram?

"Henke" kommer till VM det är naturligtvis positivt, en forward typ Bäckström skulle kanske göra större skillnad. Idag spelar Sverige mot Italien om det hade varit fotboll skulle jag ha varit exalterad, nu blir det genomgång av V75 och titt med ett öga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar