torsdag 16 mars 2017

VÅGA ? VÅGA? VÅGA?

Matcherna mellan DIF och FBK har varit jämna och spännande med en härlig inramning. Det har krigats om varje decimeter och spelarna har åkt massor med skridskor. Spelet har böljat fram och tillbaka och det har varit omöjligt att se vilket lag som har kontrollerat händelserna. Det finns ingenting att anmärka på spelarnas offervilja, men den taktiska förmågan och att variera spelet finns det mer att önska.

I sådana här täta matcher måste varje beslut läggas i vågskålen, små eller stora marginaler, dribbla eller passa osv. Det är det här som kallas VÄRDERA. Det är 1 min och 20 sek kvar av andra perioden matchen står 1-1. Backen Wikstrand har full kontroll på pucken och kan spela en enkel passning, istället försöker han spela mellan klubba och skridsko. Passningen missar FBK spelaren istället blir DIF spelaren helt ren och skjuter 2-1.

Det som retar mig är att han får beröm av journalister, TVexperter och lagledning. Var det för att han kvitterade till 2-2 ? Ett slumpskott som målvakten skulle tagit. För mig är det fruktansvärt oansvarigt och nonchalant att bete sig på detta sätt. Det är vinna eller försvinna ingen serielunk där misstag kan repareras i nästa match. Miljoner för föreningen om laget går till kvartsfinal.

Det som skiljer bra spelare från mediokra är de som kan värdera. Det är klart att man måste våga vid rätt tillfälle och rätt tidpunkt. Det är dags att ställa större krav på våra elitspelare och sluta ge beröm för lättja 1+1 =2.

Fråga MODO vad de tycker om den finländska backen som dribblade som sista man och gav klubben en tynande tillvaro i Allsvenskan.

Nu börjar det riktiga slutspelet, återkommer med analyser imorgon




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar