söndag 21 juni 2015

PIAS VARA ELLER ICKE VARA ?

Efter en väntad förlust och uttåg ur VM är spekulationerna full gång. Varför var inte Sverige bättre ? Fel laguppställning? För många långbollar? Stjärnorna levererade inte? Skadebekymmer? Konstgräs?Pia har tappat engagemanget? Så här kan man hålla på hur länge som helst.

Istället måste man se sanningen i vitögat, Sverige är inte bättre. Varje spelare måste ha vissa baskunskaper för att laget skall bli bra. Spelarna saknar snabbhet, bollbehandling, passningsskicklighet och fysisk styrka. Det är inte Pias fel utan man måste fråga sig vad spelarna gör på sina träningar ute i klubbarna.

Schelin har fått mycket kritik, men vad skall hon göra när hon får ett vettigt uppspel per match. Det är vår enda spelare som skulle kunna platsa i något av de bättre lagen.

Det kommer att bli många magra år för de svenska fotbolls damerna, för det finns inga unga talanger att plocka in. Förhoppningsvis ser det ljusare ut längre ned i åldrarna.

Problemet är alltså mycket djupare än om Pia vill vara kvar eller inte. Någon bättre ambassadör för damfotbollen är svår att hitta.

Idag får vi hoppas att U21 grabbarna fortsätter att förgylla den kalla sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar