måndag 4 maj 2015

SPORTNÖDARNAS DRÖMDAG

Det började på eftermiddagen med Sverige mot Lettland, kort fikapaus, Stockholmsderby AIK mot BAJEN och en fantastisk avslutning Canada mot hemmanationen Tjeckien.

Om vi tar det från början Sverige fortsätter att övertyga, tredje raka segern. Inget motstånd säger många, men det skall göras. Helt naturligt var inte skärpan på topp och Letterna fick sticka upp i några farliga anfall, då visade målvakten Enroth klassen. Det som imponerade mest med Sverige var pp och boxspelet, där såg man skillnaden mellan lagen. Det här laget innehåller många naturliga målskyttar som gör att laget inte behöver många målchanser för att näta. Så här långt har mixen av rutin och ungdomlig entusiasm slagit väl ut. På onsdag kommer Sverige att få bekänna färg då väntar favoriterna Canada.

Vilken inramning drygt 40000 åskådare och fantastiska tifon med en rörande hälsning till den avlidne AIK målvakten Turina. Nu höll inte spelet samma klass som inramningen det var inte många passningar som hittade rätt adress i första halvlek. AIK vann rättvist efter en bra andra halvlek. BAJEN är kända för samba fotboll det såg man inte mycket av, det var mest riv och slit. Med en massa norrmän i laguppställningen kan det inte bli så mycket finlir. Är inte de bäst på skidåkning?

Trots att Tjeckien hade 2-2 mot Canada hade de ingen chans. Detta Canada imponerar oerhört de har alla ingredienser som behövs för att gå hela vägen. Det skall påpekas att Tjeckerna jobbade kopiöst och spelade bra. När det går emot tjecker blir de frustrerade och griniga och i sista perioden drog de på sig en massa onödiga utvisningar. Är Jagr 43 år? Han var ännu en gång bland de bästa i Tjeckien. Han måste vara ett unikum.

Längtar redan till onsdag SVERIGE- CANADA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar