tisdag 7 april 2015

SKALL TACKLINGAR FÖRBJUDAS ?

Växjö och VF har spelat fem semifinalmatcher där antalet tacklingar på öppen is har lyst med sin frånvaro. Äntligen delar Welch ut en bra tackling rakt framifrån, olyckligtvis blir Görtz skadad och får avbryta matchen. Ingen armbåge kunde domarna upptäcka, men Welch får matchstraff. Precis som tidigare när någon spelare blir liggande får domarna stora darren och straffar tacklaren. Blir Welch avstängd är det ett hån mot sporten ishockey.

ISHOCKEY ÄR EN BOLLSPORT MED KAMPMOMENT DÄR TACKLINGAR ÄR EN DEL I SPELET !

Om domarna fortsätter att dömma efter konsekvenserna är det lika bra att ta bort tacklingar och införa innebandyregler. Då kommer spelarna med dålig puckontroll och befriade från split vision kunna vara med och spela.

Trots fem minuter i boxplay kunde ett heroiskt krigande Växjö freda målet och behålla 0-0 inför sista perioden. Något överraskande tar Växjö över matchen i sista perioden och radar upp målchanser, men målvakten Johansson har dagen och räddar VF. När alla väntar på Växjö mål kommer VF i ett sporadiskt anfall och avgör, typiskt slutspels hockey.

Det är två jämna lag, men det skulle förvåna mig om inte Växjös tyngd och bredare lag går segrande ur striden. Det är nog bäst att de avgör redan på onsdag annars kan det bli nervigt. SAIK hoppas naturligtvis på sju matcher