fredag 17 april 2015

FELFRI INSATS

Växjö var tuffare, fysiskt starkare, hade bättre passningsspel, bra avvägningar mellan forchecking och styrspel och ett suveränt man man spel i egen zon där de vann duellerna. Det var en mycket rättvis seger, att SAIK var med i matchen var mer slumpen av en felplacerad linjedomare som gav SAIK en reducering till 2-3. Jag kunde bara räkna till ett individuellt misstag, när de tappade pucken på offensiv blå och bjöd på ett friläge. Växjö hade bestämt sig för att spela fysiskt och alla spelare var beredda att kliva in i duellerna, vilket gjorde att SAIK såg ut att vara tunna och frustrerade.

SAIK spelade som vanligt de tryckte ned pucken i Växjös zon och jagade, ibland fick de tag i pucken men de fick ingen möjlighet att ta sig in mot mål. För tillfället saknar de speed och passningsspelet har mycket mer att önska. Det som måste oroa mest är spelet i egen zon där SAIK uppträdde virrigt och utan pondus. Backparet Sevc och Heed var en katastrof, där Sevc var den största syndaren. När ledande spelare inte lever upp till förväntningarna blir det problem. För några veckor sedan visste inte Sevc om han ville spela i SAIK nästa säsong, tror inte SAIK vill förnya kontraktet.

Har svårt att se Växjö tappa hemmaplans favören, man kommer inte att bjuda in SAIK en gång till. De har guldet i en liten ask om spelarna fortsätter att spela för lagets bästa och inte ger sig på för avancerade saker.

Bra domarinsats där de inte letade utvisningar utan det blev flyt i spelet. Bedömningen av tacklingen på Holmström var ännu ett exempel på sinnesnärvaro och ett stort plus till Holmström som inte låg kvar på isen och förstärkte situationen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar