tisdag 14 april 2015

ANTIKLIMAX

Innan andra matchen i Växjö påpekade jag att hemmalaget var tvungna att spela med samma disciplin och enkelhet som i första matchen. Alla spelare och ledare i Växjö måste ha förstått att SAIK skulle bli bättre. På den här nivån har man inte råd med så många misstag, alla tre målen är horribla bjudningar. Första får inte Kallio ut pucken, andra tror Lundh att han har blivit Gretzky och tredje släpper Nihlstorp ett vinkelskott mellan bena. Resten blir en transportstrecka och en behaglig resa för SAIK.

Växjö skapade fler målchanser i den här matchen och var inte på något sätt utspelade. Det var individuella misstag, som normalt inte görs på den här nivån, som blev matchavgörande. Vissa baklängesmål kan man acceptera, men den här typen av mål sätter ned humöret.

Hur bra var SAIK ? De hade en suverän målvakt och spelade resolutare framför eget mål. För övrigt var det ingen större skillnad mot första matchen. Normalt gör de bara ett mål i den här matchen också.

VAD HÄNDER I NÄSTA MATCH ?
Växjö måste sluta prata om att de skall äga mer puck, de skall först koncentrera sig på de enkla sakerna och inte överskatta sin förmåga. Målvaktsspelet måste vara felfritt, backarna skall spela fysiskt och hålla rent framför mål, forwards som Kallio (kapten) och Rosen måsta visa att de vill vara med.
 SAIK har skaffat sig ett drömläge och behöver bara vinna hemmamatcherna. De har ännu inte visat sin fulla kapacitet. Bredden i truppen gör att de kan matcha de som är i bäst form för dagen och det kanske blir utslagsgivande i längden. Dessutom har de spelat färre matcher än Växjö.

Mycket talar för SAIK men större under har skett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar