fredag 13 mars 2015

HAR SLUTSPELET BÖRJAT?

Förväntningarna var stora inför kvartsfinalmötet mellan VF och LULEÅ. Ett spelskickligt VF mot ett hårt arbetande LULEÅ som skulle vara beredda att slåss om varje decimeter.

Behållningen blev Olimbs eminenta blick för spelet, han serverade sina kedjekamrater Johnsson och Görtz passningar som de förvaltade till en betryggande 3-0 ledning i andra perioden. Det verkade som Luleås backar hade käkat cement, de tog sig inte framåt och VF fick mycket tid och utrymme att spela på.

Hettan och aggressiviteten var borta hos Luleå spelarna och det såg ut som det skulle bli en transportstrecka för VF. Utan att Luleå förbättrade sitt spel lyckades det äntligen bli lite nerv i matchen. Helt plötsligt står det 3-2 och dryga minuten kvar att spela. En idiotisk icing av VF gör att Luleå skapar ett par halvchanser sista minuten, men VF reder ut situationen och får vinna första matchen.

Jag är övertygad om att VF kommer att få ett helt annat mottagande när de gästar Luleå. då får vi se Luleås rätta jag. Det som måste oroa VF är att de inte kan stänga matchen trots en betryggande3-0 ledning. Olimbs kedja kommer inte att få samma ytor. Har VF någon annan kedja som kan kliva fram?

Förutom Olimbs insats handlade eftersnacket om tacklingen på Luleås Abbot. I mina ögon är det en just tackling framifrån. Inget hopp inga armar, att Abbot tittar på pucken innebär inte att VF backen kan gå upp i rök. I det området Abbot befinner sig måste man vara beredd på en tackling. Alla tacklingar som leder till skador kan inte dras över en kam. Vi måste skilja på överfall, typ Forsberg mot Fernholm, och justa tacklingar framifrån. Om det här fortsätter kommer ingen våga tackla.

JAG TROR ATT HELA HOCKEY SVERIGE VILL HA EN MER NYANSERAD BEDÖMNING!

Utan att imponera vann SAIK en programenlig seger över BRYNÄS. Mästarna får möjligtvis lite större problem än förväntat. "Bulans" kaxighet kanske smittar av sig på laget.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar