måndag 5 januari 2015

SMÅKRONORNA CHANSLÖSA

Alla var optimistiska inför semifinalen mot antagonisterna Ryssland. Gruppspelet med alla segrar hade bedövat spelare och ledare. Trots en massa segrar hade inte spelet varit övertygande, det som räddade Sverige var PP och ett bra målvaktsspel.

Sverige fortsatte i semifinalen som om ingenting hade hänt, ett evigt raggande efter pucken där ryssarna hade ett hav i mittzon att spela på. Det var avstånd på 30 meter mellan forwards och backar. Det här " moderna" spelet att sätta press och till och med jaga fram när motståndarna har burskydd förstår jag mig inte på, men jag har väl inte hängt med i utvecklingen. Att spelarna tycker att det är roligt att flänga omkring överallt har jag full förståelse för då behöver de inte tänka.

När ryssarna är mer taktiska än Sverige blir det omöjligt att vinna, för i teknik och individuell skicklighet kan vi inte mäta oss med ryssarna. Även om vi har spelat smartare är det inte säkert att vi har räckt till, men nu gav vi oss inte en ärlig chans. Det räcker inte med att ha roligt och hoppas på ett fantastiskt målvaktsspel.

DET GÅR INTE ATT KRÄVA SMARTHET AV SPELARNA OM DE INTE FÅR NÅGRA DIREKTIV FRÅN LEDNINGEN.

Att gå till semifinal i ett VM är godkänt alla dagar i veckan. Det visar ännu en gång att utbildningen håller god klass. Vill vi sluta att vara nära måste det taktiska spelet utvecklas och kraven på varje individ i den disciplinen höjas.

Grattis Danmark till en fantastisk turnering. Det är imponerande att ta sig till kvartsfinal och utmana de stora nationerna. Jag är övertygad om att Ehlers och Björkstrand kommer att spela i NHL inom en snar framtid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar