tisdag 6 januari 2015

NONCHALANTA JUNIORKRONOR

Alla var överens om att årets upplaga inte var av samma klass som tidigare år. Problemet var att ledare och spelare inte fattade det. Det var för många mediokra spelare som hade alldeles för höga tankar om sig själva och spelade alldeles för svårt med små marginaler. Det var pinsamt att se den nonchalans som genomsyrade starten på matchen om bronspengen.

Det är inte konstigt att det ser ut på det här sättet, när alla är hejaklacks ledare och berömmer för en snurrfint och inte ser till helheten. De taktiska bristerna och alla individuella misstag har genomsyrat hela turneringen. Mårts var inte helt fel ute när han kallade det för lekstuga.

Dagens juniorer vill bara visa upp sig själva för att få ett NHL kontrakt och bryr sig inte om hur det går för laget. Sveriges adelsmärke har varit smarthet och lagtänk kryddat med några spetsspelare, där alla har underordnat sig lagets taktik. Sundin, Foppa, Lidas, Zäta, Sedinarna mfl. Har varit och är individuellt skickliga men har alltid jobbat för lagets bästa.

Sverige har som mål att vara världsledande, då kan vi inte ha populistiska ledare som pratar om rolig ishockey och inte bryr sig om individens och lagets taktiska förmåga. Det är skrämmande när i stort sett alla nationer spelar en smartare ishockey än Sverige.

VI LEVER I INDIVIDUALISMENS GULDÅLDER, DEN SKALL PRISAS ÖVERALLT OCH TILL VARJE PRIS. FÖR BARA NÅGRA ÅR SEDAN FANNS DET INGET SOM VI KOLLEKTIVT MER ÄLSKADE ÄN ETT RIKTIGT LAG. NU SKALL VARENDA PAJAS HOPPA UPP OCH SÄGA ATT;

"HAN ÄR SÅ SKÖNT OSVENSKT KAXIG"

Vem eller vilka hade utsett Hägg till en av tre mest värdefulla spelare?

2 kommentarer:

  1. Klockrent!
    Håller med till 100%

    SvaraRadera
  2. Min åsikt är att problemet du trycker på börjar redan i många elitsatsande förseningars policy! Inte sällan står att läsa att laget är helt oviktigt till skillnad från det så viktiga individutvecklingen! Detta läser föräldrar och egoismen bara växer och smittat av sig på barnen i alldeles för tidig ålder!
    En annan sak som stör något oerhört som också bidrar är statistikhysterin som också används tidigt i barnens idrottande! Poängligor, målvaktsstatistik för 8 åringar är ju snarare regel än undantag!

    Tack för en kanonblog

    /ungdomsledare i elitsatsande förening

    SvaraRadera