torsdag 22 januari 2015

IDROTTSGALAN

Jag är full av beundran för alla skidåkare och deras prestationer under OS. Jag har följt programmen om förberedelserna inför VM och förstår vad som krävs för att vara med och slåss om medaljer. De underkastar sig en brutal träning både sommar och vinter.

Det var ingen större sensation att de belönades med många utmärkelser under galan. Damernas stafettlag överraskade alla med guld i OS och ingen glömmer Kallas slutsträcka. Det fanns en annan idrottare som hade presterat världsrekord och tagit massor med medaljer jag tänker på simmerskan Sjöström. Att juryn inte belönade henne är naturligtvis ett hån mot denna fantastiska idrottskvinna. Skidåkerskan Haag var inte topp tio i enda tävling och bidrog inte med någonting i stafettlaget, bara som en liten jämförelse.

Som tur var räddade svenska folket hela galan och röstade fram Sjöström till det prestige fyllda Jerring priset. Det är svårt att jämföra idrotter och prestationer, men någon ordning måste det vara.

Programledaren Settman försökte med alla medel att ta bort fokus från idrottarna och ställa sig själv i centrum och han lyckades med bravur. Det som räddade galan var talen av gamle förbundskaptenen Svensson, ärkebiskopen och pantertanterna som tog stafett guld på 50- talet.

Jag längtar till skid VM i Falun och hoppas att åkarna kan hitta samma formtopp som i OS, Haag får gärna vara lite bättre.

World Cup i ishockey är tillbaka och vi får se de bästa spelarna i aktion, det känns spännande och bra propaganda för sporten. Varför bjuda in två lag som inte är landslag? Om det skall vara åtta lag, låt de lag som ligger närmast de sex stora kvala in i huvudturneringen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar