lördag 24 januari 2015

HUR DUM FÅR MAN VARA?

Sitter och lyssnar på en debatt angående de nya reglerna som måste uppfyllas för att spela i SHL.VD Lindgren försöker att försvara det nödvändiga med att arenan måste ha plats för 5000 åskådare varav 3500 sittplatser. Lindström undrade om Rögle med en mycket modern arena men bara 3000 sittplatser skulle platsa i SHL. Svaret var NEJ.

Det måste väl vara upp till varje förening att bedöma vilken typ av arena som passar bäst för deras publikunderlag. En fullsatt arena med bara ståplats är bättre än 3000 tusen tomma stolar. Det är inte arenorna som bestämmer kvalitén på spelet.

Det måste finnas viktigare saker för svensk ishockey att diskutera. Vi måste komma ned på jorden och inte inbilla oss att det är NHL. Låt det sportsliga vara avgörande för deltagande i SHL. De nya lagen i SHL kan inte kräva att kommunerna skall bygga nya arenor.

Kvalitén på SHL är inte av den digniteten att det krävs palats, en del matcher skulle kunna spelas utomhus. Skall bli spännande att se om något lag, som inte uppfyller kraven, får spela i SHL nästa säsong.

1 kommentar:

  1. Detta är sverige det bor ca 9 milj i landet vi har många andra sporter som konkurrerar om intresset hur kan man då komma med förslag av den här typen! det verkar finns en tro på att bara man bygger stora flådiga arenor så kommer publiken automatiskt...ställer man den här typen av krav och på förhand utestänger vissa lag dödar man hjärtat/själen i sporten..
    skulle heller se att SHL ställer frågor som: Vad kan vi göra för att uppmuntra pojkar och flickor att börja spela hockey i Sverige och få dem att stanna i sporten - vilka värdegrunder står vi för inom vår sport

    SvaraRadera