fredag 7 november 2014

LANDSKAMPER UTAN BETYDELSE

Igår var det ishockey landskamp mellan Sverige och Ryssland. Det blir svårare för varje år att skapa intresse för landslaget i ishockey. Att klubbarna inte är intresserade är inget nytt, men att till och med internationella ishockeyförbundet motarbetar landskampernas betydelse är beklämmande. De har lyckats klämma in CHL ishockey under uppehållet. Ryssarna har tidigare värderat landslaget mycket högt, nu är det nya tider KHL spelar som vanligt trots landskamper.

De bästa spelarna är i NHL de näst bästa i KHL Det går inte att lura ishockey entusiasterna, alla vet att när det är dags för VM kommer alla landslag att se helt annorlunda ut. Vem vill se matcher som inte gäller någonting med utfyllnadsspelare?

Att NHL inte tar ansvar för ishockeyns utveckling är inte förvånande, men att Europa inte heller bryr sig är oroväckande. Ishockey är en liten sport, fotboll spelas i hela världen och ändå kan de stänga alla ligor när det är dags för landskamper. Det här bevisar att internationella ishockeyförbundet inte har någonting att säga till om.

Det är märkligt att man inte kan enas i en sådan enkel och självklar fråga. Förbundskaptenen måste ha rätt att ta ut de spelare han vill ha och få vettiga förberedelser, mer än ett uppvärmningspass. Blir det ingen förändring är det bättre att lägga ned landslagsturneringarna. I dag känns det inte seriöst och ishockeyn försämrar sitt varumärke.

VI VILL SE DE ALLRA BÄSTA MÄTA SINA KRAFTER MOT VARANDRA!!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar