fredag 3 oktober 2014

HUR KAN SAIK TOPPA SHL?

Inför årets säsong tappade SAIK sina två första kedjor och alla var överens om att det inte skulle gå att hitta spelare på samma nivå. SAIK har försökt att täppa till hålen, ingen av de nya har övertygat Widing och Zackrisson har rent av varit dåliga. Det skall påpekas att Lehtonen och nye Schremp inte haft möjlighet att visa sin potential.

Det är imponerande, med helt nya förutsättningar, att ändå leverera på en hög nivå. SAIK har förstått att de inte kommer att göra lika många mål som föregående säsong, därför blir försvarsspelet ännu viktigare och det märks att de är noggranna i detta moment. Frågan är om de andra lagen är för dåliga eller om man kan trolla i Skellefteå och göra guld av gråsten. Det måste vara irriterande för övriga lag att SAIK är i topp. Serien har bara börjat och mycket hinner förändras, men att SAIK går stärkta ur inledningen är det ingen tvekan om.

VAR ÄR PUBLIKEN?

Det är många lag som brottas med dåliga publiksiffror och det spekuleras om vad det kan bero på. Är det för dålig kvalité? För många matcher? Transportsträcka? Börja senare? Färre lag till slutspel? TV utbudet? osv.

Det finns cirka 50 spelare som kommer att spela i farmarligan, de här spelarna är unga och skulle tillföra SHL kvalité och entusiasm. Här måste Svensk ishockey hitta en överenskommelse med NHL, om de inte platsar i NHL skall de spela i SHL Därutöver har vi spelare i NHL och KHL, den utvandringen går inte att stoppa, vi har inte de ekonomiska musklerna. Vi får inte glömma alla spelare  i Tyskland och Schweiz, här måste vi vara med och konkurrera.

När man har den här bilden framför sig förstår alla att kvalitén inte kan bibehållas oavsett hur duktiga vi är på att utbilda spelare. 50 procent av spelarna i SHL är egentligen Allsvenska spelare och skall vara otroligt glada för att de får spela på den här nivån.

Om den här utvandringen av unga spelare fortsätter får vi vara nöjda och acceptera dagens kvalité och publiksiffror. Det som kan förbättra situationen i framtiden är att det blir fler derbymatcher, det lever fotbollen på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar