onsdag 10 september 2014

STOCKHOLMS STOLTHET

DIF
När AIK ramlade ur passade DIF på att ta steget upp, därför blir huvudstaden representerat i SHL. Det tycker de flesta är positivt för svensk ishockey, helst skulle det vara derbyn mellan AIK och DIF.

Det är rätt säsong att ta steget, lättare än normalt att hänga kvar. Målsättningen måste vara att förnya kontraktet, har svårt att se DIF högre upp i tabellen. I början på serien kommer ett fullsatt Hovet att lyfta fram spelarna till stordåd och många sköna poäng. När den första euforin har lagt sig och serien har kommit in i mörka november blir situationen annorlunda.

DIF satsar på rutin Tellkvist, Fernholm, Samuelsson, Eriksson och Holmkvist är inga tonåringar, hur kommer de att klara av tempo och ett flitigt matchande? Många tror att Samuelsson skall bli en nyckelspelare, han är inte typen som håller i en femma ett och annat mål kommer han säkert att bjuda på. Har han inte redan varit skadad?

DIF:s ungdomar spelade en framträdande roll i allsvenskan, om de har utvecklats på rätt sätt kommer DIF att spela i SHL även nästa säsong.

LINKÖPING
Det var omöjligt att förutspå vad som skulle hända när Linköping spelade sina matcher förra säsongen. Det var inte bara ojämnt från match till match utan även i matcherna. Linköping har en hög högsta nivå, men måste hitta en stabilitet i spelet.

Trots en del svåra spelarförluster känns det som Linköping har fått ihop ett slagkraftigt lag, som skall kunna vara med i toppen och kriga. Little, Hardt, Taffe och eventuellt Vrana är spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Det blir viktigt att Johansson orkar ta dirigent rollen ännu en säsong, med nya ytterzoner får han ännu mer tid i PP.

Någon gång måste de lära sig att ishockey består av flera delar än någon snygg passning eller dragning, om polletten ramlar ned kan det bli en rolig säsong.

ÖREBRO
De lyckades infria förra årets målsättning. Den här säsongen vill man flytta fram positionerna. De fortsätter att förstärka med importer och hoppas att de skall bli ledande spelare. Det blir spännande att se hur de får ihop kollektivet med en salig blandning av alla nationaliteter med olika ishockeybakgrund.

Laget ser starkt ut på forwardsidan. Där finns det alla sorters spelartyper. De intressantaste är finländarna Antila och Viitaluoma, den store Antila visade redan förra säsongen att han är besvärlig att möta.

Tyvärr håller backarna inte samma nivå, så det gäller att forwards skjuter många mål. Målvakten Hudacek är köpt för dyra pengar och skall framstå som en nyckelspelare. Hans insats blir avgörande om Örebro skall ta ytterligare steg i tabellen.

Det blir spännande att följa samarbetet mellan den kolugne "Kenta" och den speedade Tornberg. Vi får hoppas att det går bra, så de slipper gömma sig i garaget.

I kväll startar SHL med ett hett Norrlandsderby.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar