tisdag 9 september 2014

MÄSTARKANDITATER.

FRÖLUNDA var redan förra säsongen ett av lagen som skulle utmana de stora favoriterna SAIK. Något oväntat blev de utslagna av Linköping, som tråkade ut sina motståndare. Inför årets säsong har Frölunda naturligtvis läst på läxan och förstått att det är stor skillnad på seriespel och cupmatcher. Ungdomarna har skaffat sig rutin och kommer ännu bättre rustade när det är dags att fördela guldmedaljerna.

Backarna håller inte världsklass, men jämfört med övriga lag räcker det långt. Det intressanta hittar vi  bland forwards, här finns både bredd och spets. Johnson med sin frejdiga spelstil kommer att skjuta många mål och bli den matchvinnare som behövs om målsättningen skall bli sann. Ihop med spelskicklige Olimb blir de ett fruktat radarpar. Gubbarna Bäckman, Kahnberg och Lundkvist får svara för klokheten och vara kulturbärare.

För att guldet skall hamna i Göteborg måste målvaktsparet utvecklas ytterligare, där finns det fortfarande lite frågetecken. Skulle bli förvånad om inte Frölunda är topp tre när vi summerar serien.

FBK hade en berg och dalbane säsong där man slet sitt hår i förtvivlan och fick utstå mycket kritik. Till slut fick man pusselbitarna på plats både på och utanför plan och precis som vanligt var de med och nosade på guldet. Inför årets säsong blev det tidigt klart med vilka som skulle vara ledare runt laget, rutinerade Samuelsson kommer tillbaka och Carlsson tar sportchefsrollen.

Kravet i Karlstad är alltid att vara med i toppen och fram på vårkanten skall guldet bärgas. Om årets trupp kan motsvara dessa förväntningar är svårt att svara på. Pogge och Wentzel duger bra i SHL, det är ett stabilt målvaktspar som kan rädda några extra poäng.

När det gäller backarna tror jag att det finns vissa orosmoln, det skulle inte förvåna om det kommer något nytt. Det saknas någon som kan styra spelet och ta fram pucken och hjälpa forwards i offensiven. Det skall bli kul att följa dansken Jensen, som jag känner väl sedan tiden i Danmark, är övertygad om att han kommer att lyckas etablera sig i SHL. Den unge Kylington skulle kunna vara den spelartyp som FBK saknar, en fantastisk skridskoåkare, men jag är tveksam till hans spelförståelse och att värdera situationer.

Bland forwards ser det ganska homogent ut, det gäller för tjeckerna och Hilding att de får igång poäng produktionen. Efter alla spekulationer hamnar FBK på en fjärde plats.

I morgon är det dags för Stockholms stolthet och Linköping

SVERIGE- ÖSTERRIKE
I elitidrott är det resultaten som räknas, hur det ser ut har ingen betydelse. Idag är alla nöjda över en poäng. Äntligen fattade ledare och spelare, med kämpaglöd och ett hyggligt försvarsspel kan vi ta oss till EM. Alla önskar att vi hade ett bättre passningsspel och lite fler individuellt skickliga spelare. När dessa inte finns, några få undantag, måste man se sanningen i vitögat och försöka dölja sina brister. Nu var inte försvarsspelet fulländat, men ett steg i rätt riktning. Förhoppningsvis kan det bli lite kontinuitet, då kan försvarspelet utvecklas ytterligare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar