torsdag 4 september 2014

KAN SAIK FÖRSVARA MÄSTERSKAPET?

Normalt försvinner det spelare från mästarlaget, men att SAIK skulle bli av med i stort sett halva laget var nog en chock, även för sportchefen. Helt plötsligt försvinner de två första kedjorna och några till, lätt att drabbas av panik. Tycker att ledningen har behållit lugnet och försökt att täppa till hålen efter bästa förmåga.
Det är naturligtvis omöjligt att hitta ersättare till Lindström, Möller, Eriksson mfl. Det blir spännande att följa de nya och det är väl inte omöjligt att det dyker upp någon forward av det yngre gardet och dominerar arenan. En av mina favoritspelare, den pudel kloke Forsell får dra ett tungt lass i vinter.

Om det finns många frågetecken kring forwards kapacitet ser det bra ut på målvakts och backsidan. MV Svensson spelade på en hög nivå redan förra året och kommer säkert att utvecklas ytterligare. På backsidan finns det hur mycket talang som helst. Någon eller några av ungtupparna Aho, Lindholm, Lundberg och Pettersson kommer att få sitt definitiva genombrott. De skaffade erfarenhet redan förra året. Om det här stämmer kommer SAIK bättre rustade på Mv och backsidan den här säsongen.

Det blir svårt för årets lag att leva upp till den glamour som spelarna skapade förra året. Om spelarna är nöjda med ett lite enklare spel kommer poängen med jämna mellanrum. Man kan vinna matcher på olika sätt. SAIK hade ett 5-4 som var helt suveränt med hot på alla positioner. I den spelformen måste SAIK tona ned sina förväntningar.

Det är inte ofta mästarna får slå ur underläge. Experterna har lagt favoritskapet på andra lag,med all rätt. SAIK kan spela på i lugn och ro utan allt för stora förväntningar. Om publiken har samma förståelse är en annan fråga.

Trots alla förluster kommer årets upplaga att klara sig bra, det blir en plats på övre halvan. Om det blir en topplacering får framtiden utvisa. När det är dags för slutspel kan trupperna se helt annorlunda ut, då blir det nya spekulationer.

Nästa lag att granska är Luleå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar