onsdag 3 september 2014

ÄR SHL EN LIGA I FRITT FALL ?

Efter en fantastisk sommar är det snart dags för alla ishockeyälskare att vakna till liv.Den här årstiden är det hård konkurrens om publiken. Det gäller för SHL lagen att de visar sina fans att de är värda entré pengen.
Spekulationerna om SHL är redan på högvarv. Vilka blir mästare? Vilken tränare får sparken först? Vilken blir skyttekung? Den viktigaste frågan för svensk ishockey, hur klarar ligan massutvandringen till NHL och Europa ?
Vi skall inte måla fan på väggen, men det skulle förvåna mig om lagen kan täppa till alla hål, som många skickliga spelare har lämnat efter sig. Alla nya och gamla spelare måste få en chans att visa upp sig innan vi bedömer kvalitén.
Att några äldre spelare försvinner är normalt, men det som oroar är alla ungdomar som utvandrar till NHL Det räcker med en juniorlandskamp, så är NHL kontraktet klart. De behöver inte vara ordinarie i SHL, ändå får de kontrakt i världens bästa liga. Varför skriver NHL kontrakt med unga spelare som de vet inte platsar? Det är alldeles för billigt att värva, de kan chansa med fyra fem spelare om en blir bra är det ändå en bra affär. Om det skulle vara som i fotbollen med rejäla övergångssummor, skulle NHL tänka till och inte värva"kleti och pleti".

Om den här trenden fortsätter blir SHL en B liga i framtiden. Det kan inte vara meningen att våra talanger skall hålla till i farmarligor, de skall glänsa i SHL. När de är mogna att ta en plats i NHL skall de naturligtvis ta chansen.
I morgon börjar granskningen av SHL lagens spelartrupper.

Mitt inlägg om ishockeygymnasium och TV-pucken har engagerat många, det visar att det är ett viktigt ämne som det kanske finns tillfälle att återkomma till.

Det känns tryggt att Wikegård fortsätter som expertkommentator, saknaden av sätt press, sätt press, sätt press hade blivit alldeles för stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar