fredag 16 maj 2014

HUR BRA ÄR SVERIGE?

Det finns inga lätta matcher i VM, de sämre lagen har tappat respekten för de mer etablerade lagen. De så kallade blåbärslagen har spelare i hyggliga ligor ute i Europa eller i farmaligorna. Den här turneringen har visat att, om de etablerade lagen inte är seriösa och tar matcherna på allvar blir det problem. Ishockey är så mycket mer än bra teknik och passningsspel.

Det var väl ingen i sin vildaste fantasi som trodde att Sveriges suveräna målvakt Nilsson skulle rädda Sverige i två knappa segrar mot Norge och Frankrike. Framförallt mot Frankrike kom Sverige undan med blotta förskräckelsen.

Alla är lika överraskade över Sveriges agerande. En påminnelse, det såg likadant ut förra året. Vändningen kom med Sedinarna som tog tag i spelet både på och utanför plan. Innan turneringen började var alla överens om att dagens Sverige var tvungna att spela som ett lag, med betoning på lag.   Avsaknaden av stjärnor från NHL gör att vi saknar individuell skicklighet, då blir det viktigt att alla spelar för lagets bästa och inte tror att de är små stjärnor som gör lite som de vill.

Sverige spelar som om de inte behövde tänka på följderna av sitt agerande. De jagar pucken över hela banan, vilket leder till att det uppstår hål både här och där (rolig ishockey). Man kan inte jaga i varje byte sju matcher i rad på kort tid, till slut svimmar spelarna. Lär av Canadas spel under OS turneringen. Jag orkar inte höra ordet långa anfall, fortfarande görs 80 procent av målen på spelvändningar, PP och individuella misstag.

Om Sverige ställer lite större krav på spelarna och inte bryr sig om experterna, kommer den här turneringen att sluta med minst semifinal. Har man en målvakt av Nilssons dignitet är möjligheterna alltid stora. Svenska lag som har haft framgång i olika bollsporter, har alltid varit smartare och mer lojala mot laget, än sina motståndare.

Grattis Green nu har du krossat Daamgards rekord i antalet spelade landskamper. Synd att din bror Flemming inte orkade träna då hade du fått konkurrens. Där gick fotbollen miste om en stor bollbegåvning. En del väljer godis och Coca-Cola före bollen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar