torsdag 3 april 2014

TACK FÖR UPPVISNINGEN SAIK

Ishockey skall vara en kamp mellan två jämbördiga lag där spänningen finns ända till sista minuten. Men jag måste erkänna att gårdagens match mellan SAIK och Linköping, utan spänning, hade ett  underhållningsvärde som gjorde att man satt med ett leende på läpparna till sista minuten. Det är inte ofta man ser ett lag genomföra en sådan här perfekt match, jag vet att Linköping underpresterade och målvaktsspelet inte var lysande, men det tar inte ifrån SAIK deras totala överlägsenhet.

SAIK var snabbare, starkare, individuellt skickligare, aggressivare och taktiskt bättre. När ett lag med så många individuellt skickliga spelare  underkastar sig ett hårt jobb och är disciplinerade i allt de gör, då kan det se ut som det gjorde igår.. Den lille forwarden Arvidsson får en stenhård tackling och blir liggande, inget gnäll reser sig upp och är först hem i egen zon. Det är bara ett exempel på hur proffsiga spelare agerar. Vilka signaler till övriga laget!! Jfr Linköpings skyttekung Kolariks signaler till sina lagkamrater. Var han svettig efter matchen?

Hur tänker Linköping efter denna chock? Kommentarerna efter matchen var att det spelar ingen roll om det blir sudden förlust eller 2-8. Jag kan lova att den här matchen sitter långt in i själen och är ingenting man bara skakar av sig. Det finns inget värre än när man både fysiskt och psykiskt blir totalt överkörd. Rahimi och de tuffa grabbarna försökte att sätta sig i respekt, SAIK spelarna bara ruskade på sig och körde vidare, det är bättre att koncentrera sig på spelet än att försöka spela tuff. Sorgearbetet blir viktigt inför nästa match, nu måste tränarstaben och ledarna i laget trycka på rätt knappar. Linköping har visat tidigare att de har kunnat samla ihop sig, men det gäller att lyxlirarna hoppar på båten och förstår att laget behöver varje spelare. De får inte bjuda på någonting och vara nöjda med ett enklare spel. De vet att de får något PP och där kan de slå till.

Om inte SAIK somnar in av allt beröm eller tror att det kommer att se ut som i Linköping tar de en ny seger och skaffar sig en 3-0 ledning.

I kväll får vi inte se lika skön ishockey, men vi får hålla tillgodo med en tät och spännande match det är gott nog. Kan Växjö ta tillbaka hemmafavören ?

1 kommentar:

  1. Hej Bäckman,
    Altid en fornøjelse at læse din blogg;)
    Kanske du lige vil skicka din mailadresse til mig. Har lige et par frågor...
    Venlig hilsen,
    Michael Søvsø (Hockeyligaen.dk/Ishockeymagasinet FACEOFF)
    mail: michaelsoevsoe@gmail.com

    SvaraRadera