tisdag 1 april 2014

SAIK HADE GJORT LÄXAN

Det är alltid svårt att spela match efter ett längre uppehåll, spelar ingen roll om träningarna har varit bra. SAIK hade naturligtvis studerat Linköpings matcher mot Frölunda. Trots lite " rinkrost" genomförde SAIK första perioden i ett högt tempo och susade genom mittzon utan att fastna på blå linjen. Skillnaden mot Frölundas individuella attacker kom SAIK samlat och med bra fart. Ibland kunde de spela sig in i offensiv zon, om det var stängt la de pucken bakom Linköpings backar. Detta gjorde att Linköping inte fick några möjligheter till spelvändningar, utan de fick börja de flesta anfall djupt nere i egen zon. När SAIK dessutom fick utdelning med en tvåmåls ledning, blev det en svår uppgift för Linköping, i de två återstående perioderna.

Spelet jämnade ut sig och Linköping fick mer att säga till om, men hade förtvivlat svårt att skapa målchanser, trots ett större puckinnehav än i första perioden. Att SAIK har många skickliga offensiva spelare vet alla, men i de två sista perioderna visade de också upp ett mycket bra spel i egen zon, där hela femman hjälpte till. De hade tålamod i man man duellerna och höll Linköpings spelarna utanför farligt område. Även de unga backarna i SAIK klarade sina uppgifter på ett imponerande sätt. För att bli mästare måste man klara av defensiven även i fortsättningen.

Backarna Alm och Burström ihop med kedjan Möller, Karlsson och Lindström visade landslags klass och var en bidragande orsak till att det står 1-0 i matcher. Linköping gjorde ett hyggligt försök, men var aldrig nära att hota.

HAR LINKÖPING NÅGON CHANS ?
Det finns mycket skicklighet och potentiella matchvinnare i laget. Dessutom saknades Bäckman och Junland och det märktes, den bredden på backsidan har inte Linköping att de kan spela utan två av de bättre backarna. Det gäller att få balans mellan forchecking och styrspel. De vet att SAIK är livsfarliga om de bjuds på spelvändningar. Det krävs en topprestation redan i nästa match, kan inte släppa iväg SAIK med en 2-0 ledning då är det go natt.

Frölunda gjorde en snabb utvärdering efter förlusten mot Linköping. De skall fortsätta att spela på samma sätt även i fortsättningen. De vill med andra ord inte bli mästare nästa säsong.

Nu är värvnings karusellen i gång. Det blir mer och mer tydligt att spelare inte bryr sig om var de har fått sin utbildning och möjlighet att spela elithockey. Lojaliteten mot sin moderklubb är ingenting som existerar, det gäller att få ett så bra kontrakt som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar