lördag 5 april 2014

FRUSTERANDE

Linköping gör sin bästa slutspelsmatch, lysande målvaktsspel, uppoffrande och klokt försvarsspel. De får dessutom första målet som brukar vara betydelsefullt i cup matcher, men ingenting kan stoppa maskinen SAIK som bara gasar på i ett ursinnigt tempo. Det var starkt av Linköping att samla ihop spillrorna efter förödmjukelsen i senaste matchen.

Det går alltid att spekulera om matchavgörande sekvenser, men när backen Bäckman tappar koncentrationen och crosscheckar sin motståndare i 4-5 känns som en gratisbiljett för SAIK. Ett 5-3 läge missar inte SAIK1-1 och helt nya förutsättningar. När man spelar mot ett skickligt lag som SAIK har man inte råd med med några misstag och framförallt inte sådana idiotiska misstag av en spelare som skall vara rutinerad.

Den här matchserien vinner naturligtvis SAIK, möjligtvis kan Linköping stjäla någon match. Det kan nog vara positivt för SAIK att spela några fler matcher, så att inte uppehållet blir för långt när det är dags för final. SAIK är en lagmaskin, men jag måste ändå framhålla vissa spelare, Lindström spelar för tillfället i en egen division och det lilla krutpaketet Arvidsson flyger fram.

Att vinna matcher när målen ramlar in med jämna mellanrum kan alla lag, men att fortsätta spela på en hög nivå när det är jämnt och varje byte är viktigt är något helt annorlunda. SAIK verkar klara alla situationer och inte bli påverkade av omgivningens ryggdunkar. De förstår verkligen vad som krävs för att vinna ishockeymatcher.

VILKA FÅR GÖRA ÖREBRO SÄLLSKAP TILL SHL?
Jag skrev för någon vecka sedan att det kommer att avgöras i sudden sista omgången. Den spekulationen känns i dagsläget helt realistisk. Världens mest spännande serie som berör hela Sverige, kommer att försvinna och ersättas med något system som inte många förstår sig på.
Bra publiksiffror,dramatik och en ständig kamp mellan himmel och helvete det är idrott när den är som bäst. Vilka vill gå och titta på idrott där utgången känns förutbestämd?

I dag får vi svar på om FBK har kunnat samla ihop styrkorna på samma sätt som Linköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar