torsdag 10 april 2014

EN KOPIA

Hemmafavören är ingenting som Växjö och FBK har tänkt sig utnyttja. Gårdagens match i Vida arena hade ungefär samma händelseförlopp som tidigare. Växjö äger pucken och tar sig fram till hyggliga målchanser, men ett vilt krigande FBK med ett utmärkt målvaktsspel fredar sitt  mål. När matchen står och väger avgör Gulas med en högklassig individuell prestation.

FBK spelade inte talangen Kylington, efter den mindre lyckade matchen i Karlstad. Det var ett klokt beslut och nu är det dags att spela sex backar, varför skall Byström hoppa in i några byten och sprida oreda. Det blir bättre rytm med sex backar och i en avgörande match orkar de spela hur mycket som helst. För tanken är väl att de skall bryta hemma spöket. Det som gäller för FBK, glöm underhållningen vinn matchen på det sätt ni är bra på.

Växjö har spelat bra både offensivt och defensivt, men har inte fått betalt i den utsträckning som de hade hoppats på. Det är lite som skiljer lagen och det går inte att peka på någon avgörande punkt som Växjö skulle ha gjort annorlunda. De måste hoppas på att deras potentiella målskyttar hittar flytet. Om de inte grips av panik utan fortsätter med sitt metodiska spel har de lika stor chans som FBK att spela final.

I Skellefteå hoppas de att Växjö och FBK skall fortsätta att trötta ut varandra, helst i sju matcher, medan de spetsar till finalformen i lugn och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar