tisdag 18 mars 2014

MÄSTARNA KLARA FÖR SEMIFINAL

HV71- SAIK
Det här var HV71:s chans att stjäla en match. Efter en tvåmåls ledning för SAIK såg matchen ut att vara avgjord, med lite slarv och slapphet bjöds HV71 in i matchen. Sista fem minuterna blev dramatiska där båda lagen hade möjligheter att avgöra. Ingen tillfällighet att SAIK fick sista ordet, det bästa laget brukar vinna täta matcher. Utan att imponera leder SAIK med 2-0 i matcher. Nu kan de spela utan press och kommer att vässa formen ytterligare ett snäpp. De behöver inte chansa med skadade spelare. Om man lyckats med det mesta i SAIK, måste värvningarna av Warg och Heed beskrivas som misslyckade. Junior backarna får med all rätt mer förtroende. Om det skall bli final måste de fem etablerade backarna vara på topp. Centern Bellemare fortsätter att imponera och är lagets, för tillfället, bästa spelar. HV71 gjorde ett berömvärt försök att göra match av kvartsfinalen, men laget är alldeles för ojämnt för att räcka till. De kan börja " fetta" in utrustningen.

LINKÖPING- FRÖLUNDA
Det märktes från första nedsläpp att spelarna i Linköping hade bestämt sig för att offra sig i varje närkamp och ta upp kampen med Frölunda. Det här var en av säsongens bästa matcher, Linköping har presterat. Till och med Arlbrandt var involverad i närkamper och blockerande skott. Frölunda var det skickligare laget och ägde pucken långa stunder, men Linköping stod emot och visade att man kan vinna hockeymatcher på olika sätt. Ingen tillfällighet att en i långa stunder osynlig Kolarik avgör i sudden med ett distinkt handledsskott. Hade han agerat på samma sätt i Scandinavium, skulle Linköping haft en 2-0 ledning. Nu tror jag ändå att Frölunda går segrande ur striden, de har ett bredare register. Kedjan med Kahnberg, Olimb och Axelsson ser imponerande ut. Kul att se talangen Axelsson, spela på den här nivån. Kan den här humörspelaren fortsätta på samma nivå blir Frölunda att räkna med.

KVALSERIEN
Två uddamålssegrar och en straffvinst, större kommer inte skillnaden att vara i fortsättningen. Det här blir ett drama i tio akter. Jag tror att de båda SHL lagen drar en lättandes suck efter sina segrar. Den här starten var nödvändig för de favorit tippade lagen. Nu har de åkt bort rosten och måste höja sig en nivå om de skall spela kvar i SHL. Det finns många hungriga utmanare som är beredda att ta upp kampen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar