onsdag 19 mars 2014

HAR BRYNÄS MISSAT ATT DET ÄR KVARTSFINAL?

FBK- BRYNÄS
Efter en fantastiskt intensiv och spännande match mellan Linköping och Frölunda var förväntningarna på något liknande mellan FBK och Brynäs. För att det skall bli slutspelshockey måste båda lagen vara beredda att offra en hörntand. Brynäs måste helt ha missuppfattat sin uppgift, det var beklämmande att se ett lag helt utan passion och offervilja. De såg ut att vara uttråkade, ungefär som man känner sig i mörka november i 38:e omgången. De kan inte ha tränat på uppspel mot samlat försvar, hur skall man annars förklara att de aldrig lyckades ta sig igenom mittzon mot ett disciplinerat FBK. Siffrorna 4-2 speglar inte matchbilden, det var smickrande för Brynäs.

FBK har efter sju sorger och åtta bedrövelser fått ihop lagmaskinen och är äckligt disciplinerade. De väljer rätt lägen när de skall forchecka, annars är de täta i mittzon. Nu börjar man känna igen laget, som alltid har kunnat spela på ledning och varit lite smartare än motståndarna. Tollefsen är alltid i centrum och är en bra slutspelsback med sitt uppoffrande spel, som gör motståndarna irriterade. I gårdagens match fick han onödigt mycket beröm, båda baklängesmålen kom till på grund av två tjurrusningar vid fel tillfälle. Skulle bli förvånad om FBK får en lika lätt resa i nästa match, lite stolthet måste det väl finnas i den anrika Brynäs föreningen.

LULEÅ- VÄXJÖ
Det är motigt för" Ostens" norrlänningar, trots en mycket bättre insats blev det ännu en gång en bitter förlust. Hur många förluster orkar Luleå med? I nästa match ställs de mot väggen, vinna eller försvinna. Kan de bygga vidare på gårdagens spel och få till ett trendbrott, blir de farliga i fortsättningen av serien. Växjö känner att de har greppet, kan de hålla nerverna i styr eller smyger det in fel tankar. Det behövs så lite för att en serie i bäst av sju skall svänga över till motståndarna när två jämna lag ställs mot varandra. Vilken målvakt skall Luleå välja? Ingen har övertygat, det är nog dags att permanenta en målvakt och sluta hatta fram och tillbaka.

I dag ser jag fram emot ännu ett krig mellan Frölunda och Linköping. SAIK leker hem ännu en seger mot ett skadedrabbat HV71.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar