fredag 28 februari 2014

TRANSFER PARODI

Ishockeyförbundets ordförande Englund säger att fönstret senarelagts för att klubbar skulle kunna ersätta spelare som skadat sig under OS- turneringen. Man kan bli skadad på träning och det var inte speciellt många av OS deltagarna som spelar i SHL och Allsvenskan.

Det är självklart att de som inte har någonting att spela för gör sig av med kostnader, det skulle naturligtvis förbundet ha tänkt på. Det innebär att avslutningen i Allsvenskan inte blir sportslig rättvis.

Det blir panik bland de lag som skall spela i kvalserien, alla vill spela i SHL. Sista dagen var det rena börsrallyt. Helt plötsligt verkar alla ha bra ekonomi. En del lag har förändrat ursprungs truppen med 8-10 nya spelare. Det är att underkänna sitt eget arbete. Något felköp får man räkna med, men det som händer nu känns inte seriöst. Det är märkligt att det finns så många skickliga spelare på marknaden den här årstiden. Enligt sportcheferna är spelarna duktiga tvåvägsspelare med bra skridskoåkning och ett snabbt skott. Det är bara att gratulera till dessa fynd.

Det som en gång i tiden var viktigt, att bygga lag ovh skapa laganda gäller inte längre. Hur kan man inbilla sig att det bara är att kasta in nya spelare utan att det påverkar gruppdynamiken. Normalt tar det flera månader att skola in 1 ny spelare. De nya blir lovade PP och mycket speltid, innan de har visat upp sig. Hur tänker de som hamnar långt ned i hierarkin, som tidigare har haft en betydande roll?

UTBILDNING OCH TÅLAMOD VERKAR INTE VARA POPULÄRT.
GRÄSET ÄR INTE ALLTID GRÖNARE PÅ ANDRA SIDAN.

1 kommentar:

  1. Tjena Pelle. Du har så rätt, va fasen ä vi på väg?

    SvaraRadera