måndag 24 februari 2014

SVERIGE VAR CHANSLÖSA

Inte nog med att Sverige blev utspelat i finalen, Bäckström blev avstängd för doping och kom inte till spel. Det spekuleras hej vilt om vilka som är skyldiga till denna skandal. Det finns regler att följa och av någon anledning har läkarna och Bäckström inte varit tillräckligt noggranna när man använt sin medicin. Att prata om konspirationsteorier känns enbart löjligt, det är bättre att stå upp och be om ursäkt. Sista ordet är inte sagt och förhoppningsvis kommer alla fakta på bordet, så alla spekulationer försvinner.

Det är lätt att glömma matchen, när allt fokus riktas mot Bäckströms mediciner. Det var en intressant match med tanke på att den spelades på stor rink. Canada brukar ha problem med de stora ytorna, men de hade verkligen gjort sin läxa. Ledarna fick alla dessa individuellt skickliga spelare att underordna sig en disciplin och ansvarstagande som var imponerande. De spelade med stora marginaler, tappade inga puckar på fel ställen och markerade bort svenskarna i egen zon. Det var ingen tuta och kör hockey, det var tanke bakom allt de gjorde. När skickliga spelare uppträder på det här sättet blir de mycket svårslagna.

Sveriges chans i den här matchen var att spela enkelt och inte bjuda på någonting. Vad händer? Berglund spelar för komplicerat 0-1, backen Eriksson dribblar mot samlat försvar 0-2, Sedin dräller med pucken 0-3. Förutom alla dessa junior misstag har backarna ett par indianare i egen zon och några idiotiska utvisningar. Utan Lundkvist inspirerande målvaktsspel hade det kunnat sluta riktigt illa. Det är för många som tror att de är bättre än de är och spelar inte efter sina resurser. Trots att Canada var bättre i allt hade det kunnat bli match, om ödmjukheten i spelet hade funnits. Efter 0-2 blev det en enkel transportsträcka för Canada. Sverige gav sig inte chansen att göra en bra avslutning.

Sverige skall glädja sig åt sitt silver, med tanke på alla återbud på center sidan. Sverige gjorde sin bästa match i semifinalen mot Finland. Det man kommer ihåg från turneringen är Lundkvists målvaktsspel och Karlssons skott i PP. Utan dessa indigredienser hade det inte blivit någon medalj. Eriksson och Kryger spelade på topp av sin förmåga. Övriga forwards var lite spontana ryck här och där. Backarna var klart godkända, bara Ekman kom snett in i turneringen.

NU MÅSTE ALLA TUTA OCH KÖRA EXPERTER FÅTT SIG EN TANKESTÄLLARE EFTER CANADS UPPVISNING I KLOKT SPEL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar