tisdag 18 februari 2014

KVARTSFINALER

Allt kan hända i ishockey, vilken hade räknat med Slovenien och Lettland i kvartsfinalerna. Det är cupmatcher och vid enstaka tillfällen, om det bättre laget är nonchalant och inte tar uppgiften på allvar, kan sensationen vara ett faktum.

SVERIGE- SLOVENIEN  6-1
Nu är det slut lekt för slovenerna, inte för att Sverige har imponerat hittills men den  här dröm lottningen missar man inte. Det är allsvenskan mot NHL. Tror Sverige är ödmjuka och vill skaffa sig självförtroende inför fortsättningen. Är det inte slöseri att ha en av våra bästa centrar på en kant? Steen är en dirigent och skall ha pucken oftare.

FINLAND- RYSSLAND 2-1
Den enda kvartsfinalen som är  oviss, blev imponerad av Finlands disciplinerade försvarsspel och tror att ryssarna får svårt att komma till bra avslut. Ryssarna spelar under en enorm press, Putin och befolkningen kräver guld. Det blir rysk individualism mot ett finländskt kollektiv. Ryska dollar miljonärer är känsliga och har lätt för att frångå lagets spelplan.

CANADA- LETTLAND 4-0
Inget ont om Lettland men den här matchen blir för svår. Canada har ett lag med många poäng maskiner, som älskar att göra mål. Den typen av spelare passar i sådana här matcher. Svårt att veta hur bra Canada är, har inte behövt visa allt. Mot Finland kunde man se vissa problem, när det blev riktig ishockey, framförallt i det taktiska spelet. Framtiden får utvisa om de har någon taktisk kyla, eller om de är vana vid öppna landskap som det oftast är i NHL

USA- TJECKIEN  4-2
Ett ålderstiget och trögt Tjeckien mot ett intensivt och tekniskt USA kan bara sluta på ett sätt. Nu skall man inte underskatta ett klokt spelande Tjeckien, men det de har visat upp så här långt har inte imponerat. USA har visat spel glädje och är en het kandidat till guldet.

I morgon är det en hel dag, med start kl 0900 till sena kvällen. Har vi rätt valla i morgon?
,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar