torsdag 9 januari 2014

BOTTENSTRIDEN

Det som intresserar hockeyälskare just nu är kampen att undvika kvalserien. När 10 lag går till slutspel finns det bara nerv och spänning runt kvalstrecket. Tänk om 10:e laget skulle bli svenska mästare? Det räcker med att åtta lag har chans till SM- guld, det är dags att återgå till det gamla för att återfå spänningen runt slutspelsstrecket. Hur skulle intresset vara om vi hade stängd liga? Det törs man inte ens tänka på.

Det känns som att det är tre lag som slåss om att undvika kvalserien. Att Örebro och AIK är två av dessa är ingen sensation, men att HV71 är ett av lagen var det ingen i sin vildaste fantasi som kunde drömma om. Från start hade man en av de dyraste trupperna och på senare tid har ytterligare fyra etablerade spelare värvats, för 10-15 miljoner. Även på tränarsidan har förändringar skett. Trots denna handlingskraft står man och trampar på samma ställe. Det blir en dyr säsong för HV71, men som tur är har de varit duktiga på att stoppa undan pengar under sina glansdagar. Det är bra att vara förberedd för sämre tider, som våran finansminister Anders Borg skulle ha sagt.

VAD HAR DE FÖR ESS ATT SKAKA FRAM UR ROCKÄRMEN OM DET INTE BLIR BÄTTRE?

Tur för HV71 att Örebro och AIK inte har visat någon toppform, så de ligger fortfarande på säker mark. Men rätt som det är vänder det för Örebro och AIK och då måste HV71 vara på sin vakt, de kan inte lita på att Örebro och AIK skall fortsätta att förlora. Går det att få liv i Fälth, Petrasek, Nilsson, Krog mfl. eller har de passerat bäst före datum? De har fått mer förtroende av tränarna sista tiden, om det hjälper får vi se.

Ett annat lag som förbryllar är Linköping. De har ligans bästa första kedja, bra PP och hyggliga SHL spelare för övrigt. När man tror att de har hittat en stabilitet och är på väg uppåt i tabellen åker de till Växjö och får stryk med 7-0. Förklara det den som kan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar