söndag 12 januari 2014

ALLT KAN HÄNDA

Andra raka förlusten för SAIK, är normalt ingenting som oroar de tilltänkta mästarna. Däremot måste en 6-0 förlust på hemmaplan ge några rynkor i pannan på ledarstaben. Kan tänka mig att målvakten Karlssons övergång till KHL har skapat ett energi tapp. En annan förklaring är koncentrationssvårigheter, med tanke på den överlägsna serieledningen. Även matchningen av laget har haft betydelse för de senaste resultaten. I den positionen SAIK befinner sig kan man spela hela backbesättningen och ge yngre spelare erfarenhet inför nästa säsong. Nu håller inte backarna, med tanke på skador, den nivån att de kan prestera match efter match. Är övertygad om att rysspengarna kommer att användas till förstärkning på backsidan.

Växjö har en hysterisk form och har hittat den där härliga balansen mellan försvar och anfall. För tillfället är de mycket svårslagna och har alla möjligheter att fortsätta segertåget om ödmjukheten består. Kan de rent av vara med och kriga om en finalplats på vårkanten?

HV71 tog en blytung seger efter en imponerande vändning i Linköping. Detta gör Örebro och AIK:s situation ännu svårare. Att HV71 lyckades vinna var nog nödvändigt med tanke på den press laget har på sig från Jönköping och hela Hockeysverige. Att prata om ett trendbrott är för tidigt, men segern gör att det blir lite lugn och ro i några dagar.

Att satsa pengar på Linköping är ingenting man kan rekommendera. Då är det bättre satsa pengarna på en orolig börs. Jag tror att kolugne Melin och kompani sliter varje dag för att hitta en förklaring till dessa otroliga svängningar från match till match. För att de skall bli den tilltänkta utmanaren om SM guldet måste de hitta nycklarna.

Efter en turbulent säsong börjar FBK få ordning på spelet. Det ser ut som gamla FBK, disciplin och få insläppta mål. Nu riktas ögonen på andra lag och FBK kan smyga med i lugn och ro. Kommer troligtvis att klara av en av de åtråvärda platserna bland sex. Kommer in i slutspelet utan press, det är inte vanligt när det gäller FBK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar