onsdag 29 januari 2014

12-14-16 LAG I SHL

Nu är diskussionen i gång igen, hur skall serierna se ut i framtiden ? Det som är märkligt är att diskussionerna förekommer i pressen. Alla verkar vara överens om att SHL skall utökas med ytterligare lag. Det är bra att det blir en förändring, men att det skall ske redan till nästa säsong känns som panik. Alla lag måste veta förutsättningarna när säsongen startar. Nyligen spelades det tennis i Australien, alla vet att herrarna spelar bäst av fem set, när det är dags för kvartsfinaler säger tävlingsledningen nu kör vi bäst av tre set. Tror någon att Nadal och grabbarna skulle acceptera detta?

I går var det dags för ett riktigt Norrlands derby med mycket känslor och prestige. Ingen blev besviken, första perioden innehöll alla indigredienser som en ishockeymatch skall ha. Det var högt tempo, kamp, individuella prestationer och lite handgemäng. Tyvärr var matchen slut efter en period, i de resterande två perioderna bevakade SAIK sin ledning och det blev en bekväm 5-1 seger. Om det är någon som har tvivlat på SAIK kan de känna sig lugna. Nu blev det ingen riktig värdemätare, för att något lag skall kunna hota SAIK måste man ha ett målvaktsspel som är lite över det normala och helst spika igen.

I den andra delen av tabellen möttes AIK och Örebro. De kommer att mötas flera gånger framöver, hittills har AIK plusstatistik på Örebro, de visade att de ville behålla den känslan. Om det har någon betydelse i framtida möten står skrivet i stjärnorna. Kul för junioren Lennström att bli matchjälte med sitt första SHL mål, han pangade in 2-1 i sudden.

I söndags var jag på klassisk mark och såg min moderklubb Surahammar mot Lindlöven. Tyvärr blev det förlust för brukets stolthet och det var kanske inte så konstigt för i Lindlövens bås stod den meriterande tränaren Staffan Tholsson. På väggen hängde ett stort porträtt av " Sura Pelle" Pettersson. Övriga legender, " Stisse" Johansson, " Pära" Karlström, Tommy Salo, Daniel Rydmark, " Tigern" Norrström hade fått sina tröjor upphängda. Man blev lite nostalgisk när man såg sina gamla idoler. Det här visar hur viktigt det är att de mindre klubbarna orkar kämpa på, för rätt som det är kommer det nya stjärnor från ishockeykulturens Mecka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar