onsdag 11 december 2013

SMÅLANDS STOLTHET

För fem år sedan var Växjö långt ifrån SHL, men ett tålmodigt arbete och bra lagbyggen har gjort att de har etablerat sig i SHL. Bevis för det är dagens tredje plats och bäst i Småland. HV71 har varit en maktfaktor i svensk ishockey, med SM-guld och flera topplaceringar. Dagens lag försöker undvika kvalserien.

HUR HAR DET KUNNAT BLI SÅ HÄR?

I dagens ishockeyvärld är det svårt att bygga lag. Spelare byter lag oftare än tidigare, fler attraktiva ligor att välja på. Därför blir lagbygget otroligt viktigt. Ett par fel investeringar kan förstöra en hel säsong. I och med att toppspelarna försvinner allt tidigare blir skillnaden minimal mellan spelarna. Hur motiverade är de äldre spelarna, är det sista pensionsinsättningen som hägrar, eller är de beredda att offra en hörntand? Hur bra är de egna ungdomarna? Vilka spelartyper saknar vi? Vågar vi satsa på ungdomarna? Vilka importer passar in? Det står cf i cv, är det samma sak som vi menar med cf? Det är många och svåra frågor att ta hänsyn till innan lagbygget är på plats.

Gårdagens match mellan Växjö och HV71 visade vilka som har lyckats bäst med de svåra frågorna. Växjö är ett homogent lag, medan HV71 består av en 4-5 spelare som skall göra allting. De som refererade matchen var lyriska över att Salmela spelade 32 minuter. Det är inte antalet minuter som är måttstock på hur bra man är. Skall man spela mycket måste man vara smart och hushålla med krafterna. Salmela försökte med ena cirkusnummret efter det andra, han var inte effektiv. När man matchar några få spelare så hårt, sänder det signaler till övriga att de inte räcker till. Serien är lång och alla spelare behövs. Vad har hänt med Marcus Nilsson? Varje gång man ser en repris på baklängesmål, dyker nummer 4 upp i bild. Så länge HV71 inte förstår att situationen är allvarlig och rättar spelet därefter, får man fortsätta slåss i botten av tabellen.

MODO börjar rasa i tabellen, men Forsberg är nöjd , han tyckte matchen var rolig och händelserik där lagen bytte målchanser med varandra, det känns tryggt att höra!

Stockholms stolthet DIF var uppåt värre efter två meriterande hemmasegrar mot Asplöven och Troja. I går såg Malmö till att det blir svårt att nå någon av de tre första platserna.
DAGENS GÅTA
VEM DÄR? SÄTT PRESS! SÄTT PRESS! SÄTT PRESS! TACKLA! TACKLA! TACKLA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar