torsdag 19 december 2013

RYSSLAND-SVERIGE

Det var en av de bättre landskamper som har spelats, om vi bortser från VM och OS. Båda lagen satsade och ville visa muskler inför kommande OS. Sverige tog kampen och klev in i varje närkamp, mot ett mycket namnkunnigt ryskt lag. Det mest glädjande var Sveriges försvarsspel över hela banan. Nu jagade man inte pucken överallt. Aggressiviteten i mittzon och ett bra man man spel i egen zon gjorde att ryssarna hade svårt att skapa målchanser. Den här klokheten har lyst med sin frånvaro vid tidigare matcher. När Sverige vann pucken vårdade man den utan att ta risker. Sverige var värda ett oavgjort resultat, 3-2 målet kändes lite snöpligt. En anledning till den fina matchen var domarnas bedömningsnivå, de tillät kamp utan att släppa iväg matchen. Hade det varit i SHL hade båda lagen spelat 4-4 större delen av matchen. Den här matchen visade också att vi har en hygglig bredd utan NHL spelare.

VAR DET NÅGON SOM STÄRKTE SINA OS CHANSER?

Enligt Mårts var J Eriksson, J Lundkvist, N Persson och S Kronwall eventuellt aktuella för en OS trupp. Lundkvist och Persson är för temposvaga och inte tillräckligt bra i egen zon. Eriksson och Kronwall gjorde en bra match, om det räcker står skrivet i stjärnorna. Bäst var W Karlsson han visade att han klarar av den här nivån också, kan han fortsätta med fler matcher av den här kalibern måste han ligga bäst till.

Protesterna över hela Hockeysverige lönade sig. SHL tog tillbaka förslaget om Wild Cards. De enda som gråter är Percy och Wikegård. Nästa gång kanske styrelsen förstår att vi bor i Sverige.

GOD JUL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar