torsdag 5 december 2013

ROLLER

Det händer saker i FBK med jämna mellanrum. Andreas Johansson fick lämna sin assisterande roll och Leif Carsson skall bli huvudansvarig. Jag har påpekat det förut, det är alldeles för många hjärnor och tyckare runt lagen. Forwardscoach, backcoach, huvudcoach, MVcoach, videocoach, psykolog och en del assisterande till dessa roller. Det är klart att budskapet till spelarna har alla möjligheter att bli otydligt.

VEM SKALAL DE LYSSNA PÅ?

I en sådan här organisation måste rollerna vara glasklara, annars blir det problem. Jag kan inte alla turer i det här fallet, men låt mig spekulera utifrån tidigare erfarenheter. För att du skall känna dig trygg som huvudansvarig, måste dina medarbetare vara lojala och stötta dig. Du kan inte ha en assisterande som vill ta över, så snabbt tillfälle ges. En assisterande skall ha en tillbakadragen roll och vara bollplank inte springa runt bland spelare och komma med dubbla budskap. Framförallt inte uttala sig i pressen om viktiga sportsliga frågor. Andreas är nog inte den typen som vill spela andra fiolen.
När rollerna skall tillsättas är det viktigt att titta på vilka som passar in. Det får inte vara för många tuppar på höstacken, som Kjell Glennert sa, en gång i tiden.

JU FLER KOCKAR OSV OSV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar