tisdag 3 december 2013

PANIK

Efter halva serien i SHL börjar paniken sprida sig bland lagen som är indragna i bottenstriden. Varje dag presenteras ena nyförvärvet efter det andra. När ett lag börjar blir det en dominoeffekt, som sprider sig till övriga. HV71 och Linköping har förstärkt med fyra spelare, Örebro och FBK hakar på med några stycken. AIK sitter lugna i båten, men det beror på att det saknas pengar. Anledningen till förstärkningarna är att lagen vill undvika ett nervpirrande kvalspel.

ÄR GRÄSET GRÖNARE PÅ ANDRA SIDAN?

Det är inget lätt uppdrag att forma en trupp i dagens ombytliga värld. Det försvinner spelare varje år som skall ersättas med nya. Det ställer stora krav på de som har hand om rekryteringen. Efter alla spelare in och ut, är följande frågor berättigade.

Är det omöjligt att forma en trupp som håller måttet en hel säsong?
Eller har man spelat korten, som fanns från början, på fel sätt?
Är detta ett underbetyg till arbetet som skulle ha gjorts innan SHL startade?

Finns inga garantier att det blir ett bättre resultat med förändringar i truppen. Det blir en ny hierarki i gruppen, oroligt om de nya inte håller måttet, tränarna blir tvingade att spela de nya som inhämtas för dyra pengar och ungdomarna som skulle ha fått nödvändig rutin för framtiden ställs på tillväxt.

Idag hämtar Johan Olsson bragdguldet. Det är i och för sig svårt att jämföra olika sporter och framförallt individuella med lagprestationer. Att vinna femmilen är inget unikt, men på det  sättet han gjorde det kommer aldrig att hända igen. GRATTIS JOHAN!!

Att spelare inte bryr sig om kontrakt är inget nytt, men nu verkar det som tränare har hamnat i samma båt. Hur skall man annars förklara Rickard Norlings plötsliga avhopp. Nästa dag är han klar för Brann i Norge. Alltid skönt med lite oljepengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar