fredag 6 december 2013

MODERNA TRÄNARE

Tack "Garpen" för dina fina ord om bloggen. Nu utvecklar du lite mer vad du menar med en modern tränare. Jag håller med om alla dina synpunkter. I tränar jobbet ingår; utveckla spelare både unga och gamla, lämna individuell feedback, jobba med klipp från matcher, få ihop gruppen, göra träningar som utvecklar individen och laget. Dessa kriterier är grunden för alla tränare, gammal som ung. JAG TRODDE INTE DETTA VAR NÅGOT NYTT. Kan tränaren dessutom bygga lag och vara lite taktiskt driven finns möjligheten att det kan bli riktigt bra

Håller också med om att en tränare inte kan komma med andan i halsen och riva av en oförberedd träning och hoppas att det blir ett bra resultat. Du måste haft otur som fått uppleva dessa oseriösa tränare. Din karriär blev trots allt bra, men det berodde säkert på att du var framsynt och tränade på egen hand.

LINKÖPING är på väg uppåt i tabellen. Nu skall man inte dra för stora växlar på segern, mot ett skadedrabbat Brynäs. När ett av ligans bästa PP fungerar är Linköping svårslagna. Fanns också nyanser av ett bättre försvarsspel, där avvägningen mellan forchecking och styrspel utfördes med klokhet. HV71 har också hittat ett sätt att vinna jämna matcher, men innan de kan vara helt tillfreds måste försvarsspelet bli mer homogent. Både HV71 och Linköping har lag för att avancera och bli bland topp sex. ÖREBRO och VÄXJÖ spelar bra och är oftast nöjda med sina insatser, men har förtvivlat svårt att vinna jämna matcher och skaffa viktiga trepoängare. Örebro har inte råd med så många fler hedersamma förluster.

Svenska fotbollsförbundet förlängde kontraktet med Erik Hamren, om det var för att det inte fanns någon annan eller om de var nöjda med resultaten är svårt att veta. I mina ögon är Hasse Backe den givna förbundskaptenen, men han vill ha det lite mysigt på ViaSat. Innan Hamren tackade ja hade han pratat med Zlatan och fått klartecken att han fortsätter. Om han hade fått ett negativt svar hade han tackat nej då? Jag trodde att han ville vara med och utveckla svensk fotboll oavsett vilka spelare som han hade till sitt förfogande. Att Sverige är ett enmans landslag är inget nytt, men är det inte dags att ägna lite tid till övriga spelare också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar