onsdag 4 december 2013

KLASSKILLNAD

Att SAIK skulle vara bra och leda SHL i halvtid är ingen överraskning. De har gjort mest mål och släppt in minst. Det som förvånar är deras överlägsenhet. Känns som SAIK spelar i en egen division. Övriga lag är ungefär lika bra och får göra upp om platserna 2-12.

I matchen mot FBK, som normalt är en svår bortamatch, dominerade de fullständigt. Bra försvarsspel och ett suveränt passningsspel. FBK skapade inte en målchans, utöver backskottet från Nygren som letade sig in i mål. FBK:s försvarsspel var en katastrof, det skiljde 25 meter mellan forwards och backar. I anfallszon kunde SAIK valsa runt utan närkontakt från FBK spelare. FBK:s offensiva spel bestod av några individuella tafatta försök. Nyförvärven kommer inte att bli någon tillgång, om man skall bedöma efter den här matchen. Det saknas en härförare som kan ta tag i spelet. Varför värva ytterforwards när det saknas centrar? Att Berglund inte platsar i denna forwards besättning måste innebära att han är allvarligt skadad.

Örebro fick en välförtjänt seger efter många uddamåls förluster. Kan det vara vändningen?

HV71:s målvakt Wesslau har kritiserats hela året, nu har han hittat toppformen. Han räddade 50! skott i matchen mot Brynäs. Hur kan man släppa till 50! skott? Trots alla dyra nyförvärv har HV71 fortfarande inte fått ordning på försvarsspelet.

Två lag som pendlar mellan himmel och helvete AIK-LINKÖPING möttes på Hovet. Matchen blev som väntat, det kunde hända vad som helst. Det är två lag som letar efter trygghet i spelet. Nu blev Linköping lycklig vinnare i denna sex poängs match.

2 kommentarer:

  1. Hej. Och tack för en eminent blogg. Jag antar att det är fler och fler som upptäcker att du börjat, och som jag ser det så tillhör du de 2-3 intressantaste hockeybloggarna just nu.
    Är själv skelleftesupporter av födsel och ohejdad vana sedan drygt 50 år, och jag måste säga att vår relative överlägsenhet just nu är glädjande men även skrämmande. För som boren pessimist, så anar man ju alltid att det bakom hörnet lurar ond bråd död om man har det alltför bra.
    Tror du, för man måste väl säga att spelare för spelare så är Skellefteå just nu ganska överlägset, att det finns en risk (chans skulle andra säga) att man mentalt kan gå ner sig så pass (underskattning, slentrian, nervositet vi tillfällig motgång etc) att man plötsligt blir ett högst mänskligt lag och kanske inte tar guldet till våren? Är det svårt att upprätthålla den starka viljan att vinna när man går så bra? Och hur hanterar framgång i detta format som tränare för att inte gå ner sig.
    Eller tror du att på sikt (till slutspelet) så kommer andra lag ha höjt sig såpass och kanske lärt sig Skellefteås spel, att samma överlägsenhet inte längre kommer att finnas. Och att det möjligtvis blir orsaken till att vi riskerar att missa guldet.
    Lite svamlig fråga, men du kanske förstår andemeningen i den :-)
    /MN

    SvaraRadera
  2. Det är ledarna i laget som sätter normerna och hittills har Lindström, Eriksson mfl. tävlat varje match och visat övriga hur det skall gå till. Jag ser inga risker till vattenskallar. När det blir slutspel är det cupmatcher och marginalerna blir mindre. Jag har ingen anledning att ändra på mitt tips, SAIK blir mästare.

    SvaraRadera