söndag 8 december 2013

HÄNDELSERIKT

Det har varit mycket ishockey fredag och lördag. Eftersnacket har inte enbart handlat om tre poäng och målskyttar. Två brutala överfall av Rahimi och Sandström har med all rätt bestraffats med många matchers avstängning. Snabba och bra beslut av disciplinnämnden. Det som förvånar är att ingen domare såg överfallen. Hur är det möjligt att åtta ögon kan missa så tydliga crosschecking? Var alla felplacerade?

HV71 försöker få ordning på sitt spel och undvika kvalserien. Det går trögt, ett inte alltför piggt Leksand kunde utan några större problem, bortsett sista 90 sekunderna, ta tre poäng. Coachen Appelgren stod nästan och bad om ursäkt för alla poäng som ramlat in på sistone. Egentligen vill vi inte spela så här defensivt, svarade han. Du skall inte be om ursäkt för att du och ditt lag är smartare än Era motståndare!

Inte nog med att HV71 har problem med spelet, samtidigt skall de brottas med Andreas Jämtins återkommande övertramp. Efter ett yxhugg och protester fick han naturligtvis 2+10 minuter. I periodpausen blir han intervjuad och pratar osammanhängande om hämnd och ingen förståelse för utvisningen. Hade han inte blivit avbruten av intervjuaren skulle han stått kvar och svamlat hela periodpausen. Det som förvånar är att han spelar vidare, som om ingenting hade hänt. Vad ger detta för signaler till övriga gruppen? Skall bli intressant att se hur HV71 hanterar den här pinsamma situationen. Om det inte händer någonting kommer fler spelare att ta sig friheter som inte gagnar laget.

Trots några turbulenta dagar vinner FBK en svår bortamatch mot MODO och Loob med flera drar en lättnadens suck. Var det en Andreas effekt?

SAIK förlorade lite snöpligt mot Luleå och hade en lurig bortamatch, dagen efter, mot ett vilt kämpande AIK. De visade ett proffsigt uppträdande och tog sig an uppgiften med koncentration och utan underskattning. Kedjan Lindström-Forsell-Eriksson visade vägen, som många gånger tidigare. Ingen topprestation men en rättvis seger,

Äntligen fick Örebro och Växjö vinna sköna uddamålssegrar. Det betyder mycket för framtiden, man måste få känna segerns sötma ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar