fredag 27 december 2013

ANNANDAGSHOCKEY

Det var en intressant omgång efter ett längre juluppehåll. Skulle HV71 få ordning på sitt försvarsspel? Skulle Leksand komma tillbaka efter tre svidande nederlag? Skulle AIK, inför ett i stort sett fullsatt Globen, kunna prestera i en hel match? Hur skulle lagen som spelat i stället för att träna klara av sina matcher? Skulle Frölundas åderlåtna lag ge SAIK en match? Det var många frågetecken som skulle rätas ut.

I Jönköping var det ingen skillnad trots tränarbyte och en längre träningsperiod där man förhoppningsvis har gnuggat försvarsspel. Det såg ut precis som vanligt, ingen aggressivitet och spelare som åkte omkring utan att veta var de skulle vara. Efter en match åker huvudtränaren bort och missar nästkommande fyra matcher. Hur kan HV71 gå med på en sådan uppgörelse, när man slåss för att överleva i SHL? Varför accepterar tränaren denna utmaning när han vet om att han inte kan deltaga fullt ut? 1-7 i baken och i nästa match väntar Örebro borta, här kan vi prata om ödesmatch.

AIK har inte samma material som HV71, men brottas med samma problem. Ett lag som letar efter trygghet i spelet. Ena stunden ser det riktigt bra ut för att några byten senare vara virrvarr, där spelare är överallt och ingenstans. Det är för många spelare som tror att de är bättre än de är och spelar en alldeles för svår ishockey. Leksand hittade tillbaka till sitt försvarsspel, som har präglat laget tidigare under säsongen, och kan spela på utan att känna alltför stor press.

NÄR SKALL AIK OCH HV71 FÖRSTÅ ATT DET ÄR ALLVAR?

Det är skönt att solen har fläckar SAIK- FRÖLUNDA1-6, då får man gnugga sig i ögonen flera gånger. Starkt av Frölunda, utan sina duktiga juniorer, visa övriga lag att det går att besegra SAIK. Bra för serien att ett lag inte rusar iväg.

FBK: s flitiga matchande verkar ha varit rätt medicin, en2-0 seger borta mot svårspelade Luleå ger självförtroende och andrum i bottenstriden.

Premiären i junior VM blev precis så svår som man kunde ana. Många trodde att Sverige skulle krossa sina motståndare, men en premiär är alltid lika svår oavsett motståndare. Nu får vi vara nöjda med segern och hoppas att nervknutarna släpper inför fortsättningen. Laget är talangfullt, hoppas att frågetecknen på backsidan kan bli utropstecken längre fram i turneringen.

1 kommentar:

  1. När kommer du tillbaks och hjälper mitt kära AIK? vi skulle behöva en tränare som dig

    SvaraRadera