tisdag 19 november 2013

TRENDBROTT

Leksand har varit inne i en mycket bra period, där segrarna har avlöst varandra. Efter första perioden var det  ingenting som pekade på att flytet skulle upphöra. Jag tror inte Leksand haft ledningen med 2-0 efter första perioden under säsongen. Trots den betryggande ledningen slutade matchen med en glasklar seger  med 5-2 till Växjö.

VARFÖR HARLEKSAND ÖVERRASKAT HOCKEYSVERIGE?

De har varit skickliga på att dölja sina brister. Målvaktsspelet har hållit toppklass. Hersley har varit i en bubbla. Har fått psykologiska mål, när matcherna har stått och vägt. Ledarna har inte lyssnat på omgivningen och rättat spelet efter materialet.
Efter första perioden trodde man att Leksand skulle stänga matchen, istället visade Leksand de brister som man kunde ana innan säsongen. De flesta backarna var tröga och sega i vändningarna, med förre Växjö spelaren Linder i spetsen. Lirarna Johansson och Ryno blandade sina prestationer med snygga passningar och tappade puckar i fel lägen. Hersleys magi var borta. Laget blev utspritt över hela banan. Till och med målvakten Alsenfelt såg mänsklig ut.

Om det är något bestående, är svårt att besvara. Det man kan konstatera är att Leksand saknar naturliga målskyttar bland forwards, de kan inte förlita sig på Hersley hela säsongen. När skall Brunnström börja producera?  Orkar  målvakten Alsenfelt hela säsongen? Är forwards beredda att hjälpa backarna i defensiven?  Det är några frågetecken som måste rätas ut för att  fortsättningen  skall bli en Daladans.

SVERIGE- PORTUGAL
Vad har hänt med Hamren? Så här låter det inför kvällens viktiga match; Vi måste ha samma defensiv som senast. Vi måste ha tålamod  och inte satsa på en tokoffensiv, vi kommer ändå att få våra målchanser. Samma lag som senast. Det är nästan så att han kan få vara kvar oavsett resultat. Någonting har hänt med förbundskaptenen, han har låtit sunt bondförnuft segra.

4 kommentarer:

  1. Tycker nog att det är dags att Äpplet särar på Fabian och Micke. Att glida omkring i en 1:a kedja kan ju inte ge rätt signaler till resten av laget. Gör man inte jobbet och tappar puckar på egen blå hela tiden måste nått ändras eller vad tycker du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får spelare mycket istid och inte producerar, kan det bli oroligt om inte någon annan får chansen. Därför tycker jag din analys är riktig.

      Radera
  2. Hur hade du matchat laget mot SAIK om du varit tränare?

    SvaraRadera
  3. Det är en match där Leksand inte har några förväntningar på sig, då är det kanske läge att röra om lite i grytan.

    SvaraRadera