fredag 22 november 2013

SPEKULATIONER

Efter Patrik Ross plötsliga avhopp spekuleras det hej vilt om vilken som blir hans efterträdare. En av tyckarna är den före detta stjärnspelaren Garpenlöv. Många av de tränare det pratas om är enligt "Garpen" inte moderna tränare, därför skall Örebro satsa på en yngre förmåga.

VAD ÄR EN MODERN TRÄNARE?

Det skulle vara roligt att veta vad det innebär att vara modern. Jag trodde i min enfald att det viktigaste var att få ut maximalt av de spelare man har till förfogande. Om tränarna är 70 eller 35 har ingen betydelse. Manchester U Ferguson skulle naturligtvis inte få ha hållit på så länge!!! Tränare blir ofta bedömda efter tabellplaceringen och inte efter vilka förutsättningar laget egentligen har. Det gäller att få betalt för de kronor som klubben har investerat. Ett lysande exempel är Pelle Olsson i Gefle. Med ligans minsta budget har han ordnat allsvenskt kontrakt år efter år. Först nu börjar några fatta hans storhet. Grattis DIF!!

LINKÖPING- FBK
Två lag som räknade med en annan tabellplacering, därför var gårdagens match viktig. Den hade flera  olika ansikten, ena stunden såg FBK ut att ha kontroll. I sista perioden hade Linköping jobbat sig in i matchen och var på väg mot seger. Plötsligt delar backen Albin L ut en spearing och under fem minuters utvisningen avgör FBK, men det var nära att kaptenen i FBK Tollefsen hade förstört festen med en idiotisk utvisning. Nu skall det påpekas att domarna inte hade sin bästa dag, men dessa utvisningar går inte att bortförklara. Det var Jämtin klass på båda, ibland undrar man hur vissa spelare tänker. Har de ingen förståelse för sina handlingar?

Leksand studsade tillbaka direkt. Appelgren har fått ihop en grupp som är svårslagna. Jag har skrivit det förut; De spelar efter resurserna och låter sig inte påverkas av omgivningen. Appelgren och hans kollegor har hittills gjort ett imponerande jobb. Bäst i SHL?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar