söndag 17 november 2013

SMÅLANDS DERBY

HV71 spelade ännu en viktig match för att komma bort från det förargliga kvalstrecket. Den här typen av matcher ställer stora krav på spelarna. De måste tänka till i varje situation och göra saker som ger rätt signaler till grabbarna i båset. Det gäller att tänka på lagets bästa hela tiden och kontrollera sina känslor.

HUR DUM FÅR MAN VARA?

I derbyn blir det mycket ge och ta och spelarna blir irriterade på varandra. I en sådan situation kommer Jämtin störtande från båset och skall naturligtvis visa sig på styva linan. Han blir utvisad 2+2+10 och som tur är uppfattar inte domarna att han kommer från båset, då hade det blivit matchstraff. Sådana här idiotiska handlingar kan vara helt avgörande i täta matcher. Som tur är för HV71 gör inte Jämtin några större avtryck på isen, så att han var borta i 14 minuter hade ingen större betydelse. Jag fattar inte att han fick spela i sista perioden. Nu pratar vi om något roligare, de båda finländska nyförvärven Salmela och Rajala har blivit en succé. De visar på isen att de är klasspelare och levererar i varje match.

Linköping kom på att det här tråkiga" skit" jobbet utan puck också är en ingrediens i spelet. De spelade mycket mer samlat och aggressivt  och belönades med en viktig seger. Börjar det bli lite oroligt i Luleå, efter en del mindre lyckade matcher? Till och med den normalt lugne coachen Rönnkvist börjar att veva med armarna och visa lite känslor. Jag tror att Luleå ledarna kan sova ganska lugnt. De har ett stabilt grundspel, snart kommer segrarna.

FBK utan de tilltänkta nyckelspelarna Wallin och Berglund har tagit två raka segrar. Här visar ledarna     att gamla meriter inte har någon betydelse, det är vad du presterar just nu som har betydelse. Skall bli intressant att följa utvecklingen, det blir alltid spekulationer när etablerade spelare inte  får spela.

Det som händer Leksand och backen HERSLEY är rena rekordmagasinet. Skall han och målvakten rädda Leksand från kvalserien? Den här sagan kan inte fortsätta hur länge som helst, det är nog bäst att någon forward börjar hjälpa HERSLEY med målfabrikationen.

Norrlandsderbyt handlade mest om varför Forsberg fick sparken från SAIK. Det är sju månader sedan detta hände. Är det inte dags att lägga det bakom sig och koncentrera sig på årets säsong? SAIK är en maskin och dominerar fullständigt i årets SHL

AIK och Örebro är förankrade på de två sista platserna. Det är nog dags att börja vinna om inte de skall bli kvar där nere. Örebros spel är inte så dåligt, men de har förtvivlat svårt att vinna jämna matcher. Det är värre med AIK som pendlar mellan pojklagsmisstag och plötsligt riktigt bra spel




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar