lördag 30 november 2013

DOMARNIVÅ

Har sett Frölunda- AIK utkämpa en mycket tajt och viktig match för bottenstriden, tänker naturligtvis på AIK. Ett skadedrabbat AIK möter Frölunda i toppform. Det kändes som att det var rätt läge att möta ett något mindre laddat Frölunda, efter alla framgångar. AIK skaffade sig en 2-0 ledning, helt plötsligt spelar en AIK forward ett parallell pass, så att Frölunda kan reducera. AIK försöker att försvara sig mot ett Frölunda som äger pucken och trycker på. Vid ställningen 3-2 till AIK står matchen och väger, då råkar ett vilt kämpande AIK på två horribla utvisningar. Det var tydligen någon rookie domare som skulle testas. Det har varit skandal om AIK blivit straffade av dessa svaga domare.

Sitter och tittar på Växjö- HV71, där det är en helt annan nivå på bedömningen. I den här matchen åker inte domarna och letar utvisningar. Då blir det också bättre harmoni på planen..

DOMARNA MÅSTE FÖRSTÅ ATT VARJE BEDÖMNING ÄR VIKTIG FÖR MATCHUTGÅNGEN. DET ÄR INTE BARA ATT STRÄCKA UPP HANDEN OCH TA EN UTVISNING. SPELSINNE ÄR BÄTTRE ÄN REGELKUNSKAP!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar