söndag 27 oktober 2013

UTVÄRDERING

Det är två lag som sticker ut så här långt, FBK och HV71, annars är ställningen i stort sett som förväntat. SAIK och LULEÅ i toppen, ÖREBRO, LEKSAND och AIK på den nedre halvan. Övriga lag slåss om platserna tre till åtta.

KOMMER HV71 OCH FBK KLARA KRISEN?

Jag skulle bli mycket förvånad om HV71, med fyra nyförvärv, inte börjar klättra i tabellen. De har den dyraste truppen och måste visa resultat, annars är ordet fiasko väldigt gångbart. FBK är med i de flesta matcher men har förtvivlat svårt att skaffa trepoängare. Nu har de dammat av 38 årige Prestberg, är han räddaren i nöden? Kommer det inte trepoängare inom en snar framtid blir det svårt att få lugn och ro och den fruktansvärda kvalserien närmar sig.

HAR SHL BLIVIT EN UTVECKLINGS LIGA?

Det är ovanligt många juniorer som härjar i årets SHL. De har med all rätt fått mycket positiv kritik efter många fina insatser. De är ofta skickliga med puck och har bra skridskoåkning. Skall SHL kalla sig tredje bästa liga i ishockeyvärlden måste kravbilden höjas. Varje vecka spelas det om viktiga poäng och enkla misstag kan kosta lagen mycket pengar i slutändan. Det jag menar är att spelförståelse och taktiska värderingar är lika viktiga som klubbteknik och skridskoåkning. Det finns inte plats för dåliga värderingar och markeringsmissar på denna nivå. Tränas dessa detaljer med ungdomarna eller får man spela lite som man vill?

SVENSKA BACKAR

Jag har sett EN riktigt bra svensk back i årets SHL, Magnus Johansson. Vi har tappat många skickliga backar till NHL sista tiden, det är naturligtvis en anledning till det dåliga utbudet. Det jag saknar hos backarna är helheten, antingen är de bra med pucken eller skickliga i defensiven. På den här nivån måste backarna vara mer kompletta. Backen måste klara av man- man spelet och därefter leverera ett snabbt första pass, för att i nästa moment deltaga i anfallsspelet.

PROFILER

Det finns en del spelare som är värda entrepengen i årets SHL. Jag tänker på de små teknikerna Arlbrandt och Klasen. Båda ser starkare och rappare ut i år. Två andra som har spelat på en hög nivå är SAIK:s Eriksson och Lindström. Att spela i ett bottenlag och ändå producera som Janmark, är imponerande.

SKALL DU KLÄTTRA UPPFÖR STEGEN MÅSTE DU BÖRJA LÄNGST NED




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar