fredag 4 oktober 2013

POWERPLAY SHOW

Linköping har SHL: s bästa pp. Firma Johansson, Junland, Arlbrandt, Hjalmarsson och Sjögren hade uppvisning i gårdagens match mot HV71, i hur man skall utnyttja numerära överlägen. För att lyckas i pp måste ALLA fem vara passningsskickliga, ha spelförståelse och kunna göra mål på olika sätt. I Johansson har de ett hot i hans fruktade skott, ser han inte möjligheten till avslut sätter han en kompis i ett bättre läge. Lille finurlige Arlbrandt kan både avsluta och lägga flippas. Övriga tre är också potentiella målskyttar. Vi får inte glömma Sjögrens uppoffrande spel framför målvakten.

I dagens ishockey är ett fungerande pp otroligt viktigt. Med de bedömningar som gäller idag får man minst fem möjligheter i pp. Har Linköping samma skärpa i fortsättningen leder detta pp spel till en topplacering i tabellen.

Att HV71 har släppt in mest mål är ingen tillfällighet och kan inte enbart skyllas på ett darrigt målvaktsspel. De jagar pucken överallt , utan någon större tanke. Finns det någon strategi eller är det upp till var och en att fatta egna beslut?

Jag har imponerats av Örebro och de bara fortsätter att ta meriterande segrar. De kämpade ned ett hemmastarkt Frölunda, som tyckte att motståndarna var tråkiga. Den här 3-0 segern ger självförtroende inför fortsättningen. Har Rönnbergs presspel redan tröttat ut Frölundaspelarna?

Nu måste jag se Örebro live, därför blir det en tur till gnällbältet imorgon

Står över V75 imorgon, det ser ut att bli favoritbetonat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar