söndag 6 oktober 2013

KAMIKAZE PILOTER

Jag var på besök i Behrn Arena och fick uppleva en fantastisk feststämning. En fullsatt arena och två lag som hade bestämt sig för att gå all in för att vinna matchen. Det var en härlig kamp i 60 minuter och ett rättvist resultat efter tre perioder, 2-2. Det är så här ishockey skall vara, tacklingar, intensitet, individuella prestationer, blockerade skott och en taggad Alavaara uppvisad  på läktaren.

Jag tror Örebro är i SHL för att stanna, nu har de spelat match efter match med samma härliga inställning. De har verkligen förstått vad som krävs för att vinna ishockeymatcher. Det räcker naturligtvis inte bara med att kämpa och offra sig hänsynslöst, de spelar också smart och varje spelare vet exakt vad de skall göra i försvarsarbetet, därför blir det svårt för motståndarna att skapa målchanser.

 Man kan aldrig sluta att imponeras av Emil Kåberg, han slänger sig som en Kamikaze pilot och täcker skott. Detta ger signaler till övriga spelare, så här går det till om du vill spela i Örebro. Det skulle vara fler spelare i SHL som förstod att de har ett arbete att utföra tre gånger i veckan. Conny Strömberg tog vara på sin speltid och svarade för ett mål och en listig målpass. Han är bra i pp, men har problem i 5-5 spelet. Tränaren Patrik Ross matchar honom på ett bra sätt.

Äntligen har MODO förstått vad som krävs för att vinna ishockey matcher, en helt annan inställning än tidigare. Har Foppa och Näslund höjt rösten? Nu får vi se om det var en tillfällighet eller något bestående. Det finns fortfarande brister i det taktiska. Gustav Possler vilket fynd, här har MODO en oslipad diamant. Enda risken är att tränarna matchar sönder honom, säsongen är lång och det gäller att skapa förtroende för övriga spelare också.

Skellefteå i topp är ingen sensation, men det är bra gjort att leva upp till allas förväntningar. HV71 sist i tabellen är däremot mycket överraskande. Det är inte mycket som pekar på att det skall bli bättre, de är raka motsatsen till Örebro. Var finns ledarna som skall kliva fram och visa vägen?

Leksands målvaktsspel har räddat många poäng, nu hade han en sämre dag och då blev det problem.
Leksand får hoppas att nyförvärvet Fabian Brunnström kan blåsa nytt liv i laget.

HV71 mot Leksand i nästa omgång blir en rysare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar