onsdag 2 oktober 2013

JUNIORMATCH

Matchen mellan HV71 och MODO påminde om en juniormatch i J20 super elit, ut och kör har vi tur slutar det bra. Det var en match där vad som helst kunde hända. Ena stunden var det individuellt skickliga nummer, som avlöstes av häpnadsväckande misstag.

När spelare slipper ta ansvar för sina handlingar fortsätter de att spela på chans. Självklart måste spelarna ta risker ibland, men det måste vara vid rätt tillfälle och vara positivt för laget.

Vid ställningen 4-1 till HV71 tror man att matchen är slut. Ett lag med disciplin och ett bra grundspel stänger matchen. Istället kommer MODO nästan ifatt och kvitterar. Till slut vinner HV71 med 5-3, det hade lika gärna kunnat sluta 8-8. Fortsätter lagen att spela utan disciplin  och ansvar, kommer fansen att få äta många valium tabletter.

MODO har en del skickliga juniorer, som kommer att bli bra. De förtjänar verkligen en plats i laget, men därifrån till att spela både box och pp i viktiga lägen, känns enbart populistiskt
Varför får de så mycket förtroende i en viktig match?
Då tillfredsställer tränarna alla journalister, som tycker det är häftigt med en sådan modig tränare. Spelar man juniorer och säger att man skall sätta press, då behöver man inte stå till svars för helheten och lagets prestation.

Örebro fortsätter att ställa till problem för de mer etablerade lagen, tog en ny meriterande seger mot Linköping. Det är positivt att både Örebro och Leksand hänger med från början. Det ser inte ut att finnas några livlinor i år, det gör SHL och varje omgång interessant.

Djurgården fotboll lyckades vända en negativ trend, medan ishockeyn verkar köra på i samma fotspår som förra året. De har tydligen inte läst på läxan i år heller, hur skall man annars förklara en tappad
3-0 ledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar