söndag 20 oktober 2013

GOTT OCH BLANDAT

HAR RESPEKTEN FÖR SAIK FÖRSVUNNIT?

Att de förlorar på bortais ibland är ingen sensation, men att bli överkörda på sin egen hemmaplan är inte vardagsmat. Ett taggat FBK vann i stort sett alla man man dueller och SAIK hade problem att ta sig ur egen zon. Nu lyckades  de få med sig en poäng, det är starkt när spelet inte stämmer. FBK tyckte med all rätt att det var ett rån. Den rutinerade backen Tollefsen blev pucktittare när det var fem sekunder kvar. Den tuffe norrmannen är inne i en tung period.

Det är flera lag som har upptäckt SAIK: s svagheter på backsidan. Nyförvärven Frögren och Heed har bara markerat närvaro utan att bidraga med det de skall vara bra på. Övriga backar håller normal SHL klass, där Alm har utvecklats mest. Jag håller fortfarande fast vid att SAIK kommer att förstärka backsidan, när rätt spelare dyker upp. Precis som i inledningen på serien är det J Eriksson och J Lindström som driver laget.

MODO och Växjö är inne i en bra period, så det var ganska naturligt att det blev oavgjort vid ordinarie tid. Nyförvärvet Cumiskey blev det lyft som MODO hade förväntat sig. Med sin skridskoåkning tar han in pucken i anfallszon varje gång, skönt för forwards som kan vila i mittzon och vara pigga i anfallszon.

ASPLÖVEN får alldeles för lite beröm för sina insatser. Det är imponerande att åka ned till Södertälje och vinna mot ett SSK som hade fått ny energi med tränarbytet. Den här nya energin blev kortvarig.

VIK- hockey håller på att bli som Karlskrona var förra året. Det är spelare ut och in i en jämn ström. Nyligen kom det två spelare från SAIK, en transatlant är hemskickad. När de vinner är transatlanterna lysande, vid förlust skall de skickas hem. Är det inte dags att skapa lite lugn och ro i truppen?

Det stora samtalsämnet senaste tiden har varit Sören Perssons stryptag på FBK: s Holtet. Jag är inte förvånad, han är inte domaren som låter spelarna stå i centrum. Sören älskar att visa sin makt. Den här gången gick han över gränsen och måste naturligtvis få vila upp sig på obestämd tid.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar