torsdag 24 oktober 2013

BOTTENSTRIDEN

Frågeställningen inför matchen FBK-HV71, vilket lag skulle bemästra nervositeten på bästa sätt. Av två krampaktiga lag var HV71det minst nervösa. Flera bjudningar från FBK gjorde att HV71 fick två mål utan att anstränga sig. Mest tyngda av stundens allvar var de rutinerade backarna Tollefsen och Petrasek som tävlade med varandra om att slå pucken till fel adress.

HV71 visade äntligen lite smarthet och försvarade ledningen på ett bra sätt. Tack vare bättre försvarsspel såg målvakten Gustav Wesslau lite stabilare ut. En annan anledning till att de kunde hålla undan, var att Jason Krog fick sparsamt med istid. Den typen av spelare törs man inte ha på isen när en ledning skall försvaras. HV71 har förstärkt med två nya spelare och ytterligare två är på väg in. Detta visar att de underkänner sitt arbete inför säsongen.

Det blev bekräftat att FBK: s backar inte är av bästa märke. Att de inte är spelbegåvade var ingen nyhet, men då måste de vara aggressivare och klara av försvarsspelet. FBK hoppas nog att de skadade backarna skall komma tillbaka snabbast möjligt. Taktiskt och försvarsmässigt måste det här ha varit en av FBK:s sämsta matcher på många år.

SAIK släpper in SJU mål på hemmaplan, vad händer?

DIF, ett gammalt storlag, gästar TROJA i de mörka smålandsskogarna. På pappret en given bortaseger, men det är det här som är tjusningen med idrott när de mindre klappar till de mer etablerade.

Det syns ingen ljusning i RÖGLE, är det inte dags för "Masken" att börja agera?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar